Janne Johansson, 2022/2023
Årets Eldsjäl 2023 går till en riktig trotjänare inom halländsk innebandy. Efter att ha spelat i Rigor under några säsonger blev han en del av den nya föreningen Varla IBK.

Där ingick han i den första styrelsen som lade grunden till vad klubben är idag. Efter att till slut lagt skorna på hyllan fortsatte han att vara engagerad i olika roller. Marknadsbiten och föreningsutveckling ledde honom vidare till att bli ledare för Varla Heroes.

I den rollen har pristagaren blivit en förgrundsfigur tack vare sitt engagemang och enorma hjärta för klubbens hjältar. Han säger sig få minst lika mycket glädje och energi tillbaka som han ger vilket säger en hel del. Pristagaren sprider nämligen glädje och energi kring sig som får utomstående att vilja engagera sig med egen tid eller sponsring av verksamheten. Pristagaren kommer säkerligen inte heller ge sig förrän ett ”Young Heroes” finns i organisationen.

Det är med glädje och stolthet vi idag presenterar Janne Johansson som årets eldsjäl inom Hallands Innebandyförbund.

Anders Stålberg, 2021/2022
Årets Eldsjäl har under många år varit en drivande kraft i Halmstadsregionen.  

Det startade i Eldsberga där han var med och startade upp innebandyföreningen och där han fortfarande är aktiv som ledare.  

Sedan många år är han även drivande i Halmstad IBK i allt från uppstart av innebandyskola till föreningens evenemang och marknadsföring. Han har koll på allt ifrån de små vardagliga frågorna till föreningens långsiktiga arbete och visioner och han finns alltid där för att stötta de övriga ideella i föreningen. 

Signifikativt för en eldsjäl är att engagemanget och drivkraften är stor. Effekterna av detta kan ofta mätas i glädjen hos de aktiva, antal spelare som väljer att fortsätta, spelare som minns och gärna pratar om hur kul det var när de var i väg på den där cupen eller lägret. I pristagarens fall kan det även märkas på att det numera finns en idrottshall i Eldsberga, något han under flera års tid drev som en hjärtefråga.  

Nu har han ställt siktet på att få till en tillgänglighetsanpassad innebandyhall, så att rullstolsidrotter kan träna och tävla med bra förutsättningar. Bli inte förvånade om den är på plats inom ett par års tid.  

Belöningen för en eldsjäl består ofta i att få se glädjen hos barn när de får utöva sin idrott och uppleva den gemenskap som finns i idrottens värld.  För att eldsjälen inte ska brinna ut handlar det om att se möjligheter och att faktiskt njuta av nuet. Anders svar på frågan ”Hur är det idag?” är alltid, ”Det har aldrig varit bättre”.   

 

Ingen utmärkelse pga pandemi, 2020/2021

 

Jonas Klavberg 2019/2020
Årets Eldsjäl har haft en rad olika roller i sin förening genom åren. Han har på senare tid, tillsammans med styrelsen, personal och ideella krafter, arbetat hårt med att klara föreningen elitlicens.

Jonas har en förmåga att engagera sig där det behövs, oavsett om det är i föreningens ungdomslag eller i den nationella elitorganisationen.

För de allra flesta är Jonas en person som alltid syns och hörs i hallen, oavsett om det är i ett bås, på läktaren eller som supporter.

Att nämna allt som Jonas gjort för ”sitt Warberg” genom åren skulle vara omöjligt, men alla timmars ideellt arbete har givit Jonas förbundets guldnål och förhoppningsvis många glada tillrop på vägen!Joakim Käki 2018/2019
Årets Eldsjäl har haft en rad olika roller i sin förening genom åren. Han har på senare tid, tillsammans med styrelse och andra ideella krafter, arbetat hårt med att profilera föreningen. Man har tack vare idogt arbete lyckats bryta genom bruset genom att bland annat färga hallen blå, vara drivande i arbetet ”Aldrig ensam” och anordnat olika arrangemang. Han har dessutom varit drivande i det lyckade samarbetet på flicksidan mellan Vinberg och Tvååker som givit tjejer möjligheten att kunna fortsätta med världens bästa sport i gemensam regi.

Årets Eldsjäl höll under december ihop trådarna för ett magnifikt anordnat ”Bäst i Halland”, vilket på ett fantastiskt sätt satte ljus på Hallands ungdomslag. Han har även hunnit med att presentera föreningens arbete vid ett konvent på Bosön i samband med SM-finalspelet i april. Han har utöver allt detta också en härlig inställning och välkomnande attityd till alla som behagar besöka anläggningen i Hallands mitt.  Han kommer i sitt tacktal självfallet, som sig bör, att tacka övriga krafter i föreningen. Men om någon måste stå längst fram när det går emot, då får han finna sig i att göra det även när det gått så bra som det gjort nu.

 

Lisette Wallström 2017/2018
Pristagaren tog med fast och noggrann hand över ordförandeskapet i en av Hallands nordliga föreningar. Föreningen är den förening som har störst damverksamhetoch brinner för domarutvecklingen i föreningen och distriktet.

Genom att vara ”om sig och kring sig” så har hon drivit fram sin förening till att arbete med saker som finns på framtidens agenda.

Genom viljan att se sin föreningen vara mer än en innebandyförening har hon drivit utvecklingen i sin förening framåt på ett positivt sätt som gynnar barn och ungdomar i Onsala.

Utan pristagaren hade hennes rosa förening inte varit där de är idag.

Det är därför med glädje, stolthet och stor tacksamhet vi 2017/2018 delar ut priset ”Årets eldsjäl” till Onsala Innebandyklubbs Lisette Wallström.

 

Mikael Erheden 2016/2017
Pristagaren i denna kategori personifierar begreppet ”eldsjäl” på ett sätt som få andra ledare i distriktet. Hans ledarskap och drivkraft har i under många år gynnat hans förening.

Hans engagemang har pågått hela tiden under den halländska innebandyns existens. Uppdragen i sin förening har avlöst varandra och allra bäst har det förmodligen blivit under de senare åren, som ledare för lag i sin förening. Vid flertalet gånger under säsongen har förbundet uppmärksammats av andra ledare, domare och spelare om hur ”bra” denna människa är för vår innebandy.

Utan pristagaren hade hans blå förening inte varit där de är idag. Det är därför med glädje, stolthet och stor tacksamhet vi 2016/2017 delar ut priset ”Årets eldsjäl” till Vinberg Innebandysällskaps Mikael Erheden. 

 

Roger Nordin 2015/2016
Pristagaren i denna kategori personifierar begreppet "eldsjäl" på ett sätt som få andra. Hans engagemang och drivkraft har under många år gynnat halländsk innebandy i allmänhet och han förening i synnerhet.

Hans engagemang har under åren gällt allt från den stora strukturen i förbundets tävlingsverksamhet till den lilla strukturen i det enskilda laget i föreningen, tiden däremellan fylls av diverse möten och kassörsrollen i sin förening.

Utan pristagaren hade hallänska innebandy inte varit där den är idag. Utan pristagaren hade hans svartlila förening inte varit där de är idag. Hallands Innebandyförbund vill på detta modesta sätt visa uppskattning för en person som genom åren bidragit till att stärka sporten innebandy i Halland på ett enastående sätt. Det är därför med glädje, stolthet och stor tacksamhet vi 2015/2016 delar ut priset "Årets eldsjäl" till Hallands och Varlas Roger Nordin.

 

Mike Bengtsson 2014/2015
Hallands första pristagare i denna kategori personifierar begreppet ”Eldsjäl” på ett sätt som saknar motstycke. Hans engagemang och drivkraft har i årtionden gynnat hallänsk innebandy i allmänhet och hans förening i synnerhet.

Hans kontrollbehov har medfört att han besuttit snart när varje post i såväl förbund som förening. Utöver det har han hunnit döma på högsta nivå och varit ledare för flera distriktslag. Det verkar som om prisdagarens dygn har 30 timmar och veckorna 10 dagar. På något annat sätt är det svårt att se hur han får ihop sitt bidrag i såväl förening som förbund.

Utan pristagaren hade halländsk innebandy inte varit där den är idag. Utan pristagaren hade hans kära förening inte varit där de är idag. Utan pristagaren hade dessutom innebandyn i Halland varit lite tråkigare.

Hallands Innebandyförbund vill på detta modesta sätt visa uppskattning för en person som genom åren bidragit till att stärka sporten innebandy i Halland på ett enastående sätt. Det är därför med glädje, stolthet och stor tacksamhet vi 2014/2015 delar ut priset ”Årets eldsjäl” till Hallands och Tvååkers Mike Bengtsson.

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS