Denna policy beskriver Hallands Innebandyförbunds riktlinjer för förtroendevalda, kommittémedlemmar, domare, ledare och spelare avseende sociala medier så som bloggar, Twitter, Instagram, Snapchat, Tiktok, Facebook, Youtube och andra diskussionforum. 

 

Sociala mediers effekt
Sociala medier är en fantastisk möjlighet att marknadsföra vår idrott och Hallands Innebandyförbund. Vi kan på detta sätt engagera fler i vår idrott och tillsammans skapa en positiv bild av innebandy som idrott.

All kommunikation via internet innebär även risker för vår verksamhet. Saker som skrivs och bilder som läggs upp kan snabbt få en stor spridning utan möjlighet att stoppa.

Lämnade kommentarer, uppladdade bilder och skrivna texter kommer alltid att finnas kvar på internet, så hantera samtliga inlägg i medier med stor respekt och visa ett gott omdöme. 

Hallands Innebandyförbund ser positivt på att förtroendevalda, kommittémedlemmar, ledare och spelare deltar på olika sätt i sociala medier eftersom det sprider och bygger ett intresse kring innebandyn. 

 

”Avsändare” i sociala medier
Oavsett om du är förtroendevalda, kommittémedlemmar, ledare eller spelare i Hallands Innebandyförbund kan ditt/dina inlägg uppfattas som ett inlägg från Hallands Innebandyförbund.

Det är därför mycket viktigt att du skiljer på vad du publicerar privat och vad du publicerar som representant för Hallands Innebandyförbund. Tänk på att du alltid har personligt ansvar för din publicering!

 

Uppförandekod
Ingen, utanför styrelse eller kansli, äger rätten att starta upp konto i Hallands Innebandyförbunds namn. Önskas konto i social media ska detta göras i samråd med någon av tidigare nämnda parter, styrelse eller kansli.

När vi kommunicerar i sociala medier visar vi respekt mot alla vi på något sätt möter, exempelvis motståndare, andra aktörer, nationellt förbund, ledare och domare.Vi kommenterar aldrig något nedsättande och vi agerar korrekt och använder ett sunt förnuft. 

Svar kan vara riktade till en viss fråga eller en speciell person, men det kommer att läsas av mängder med andra, så som föreningar, spelare, ledare, media, politiker och opinionsbildare.

Respektera ALLA som väljer att på något sätt arbeta med sport och framför allt innebandy. Använd inte någons kunnande och referera inte till en viss person utan att fråga personen först!

Skulle någon, förtroendevald, kommittémedlem, ledare eller spelare, via sociala medier kritisera Hallands Innebandyförbund utan att Hallands Innebandyförbund haft möjligheten att ställa sig till svars, utställs normalt en misstroendeförklaring. 

 

GDPR och rättigheter
Tänk på att skydda personuppgifter på nätet, det är vår skyldighet. Respektera alltid tredjeparts rättigheter när det gäller upphovsrätter, varumärken mm.


Frågor
Ordförande, Ola Niklasson ola.niklasson@innebandy.se
Kanslichef, Cecilia Andersson cecilia.andersson@innebandy.se

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS