Jubel P06

Välkommen till Hallandslagsverksamheten
Hallandslaget är Hallands Innebandyförbunds elitverksamhet och riktar sig till spelare som är 16 år, denna säsong födda 2007. 

Hallandslaget är en väg, av många, till svensk innebandys landslagsverksamhet och därför ska vår verksamhet hålla en hög nivå när det gäller upplägg, ledare, uttagningar, träningar, matchspel och SDF-SM.

På vägen till SDF-SM har Hallands Innebandyförbund som målsättning att; 

•          ge spelare en bra utbildning

•          utveckla spelarna

•          utveckla innebandyn i distriktet 

SDF-SM kommer spelas i Umeå den 4-7 januari 2024. Avresa för SM-truppen sker den 3 januari 2024. 

Vilken typ av spelare letar vi efter? 
Som spelare i Hallandslaget har du inställningen att alltid göra ditt bästa för lagets bästa, både på träning och match. Du är alltid väl förberedd inför träning och match, d.v.s. att du har ätit och sovit bra samt håller de uppsatta tider som finns. Under Hallandslags-samlingar och matcher är du representant för Hallands Innebandyförbund och ska vara väl medveten om de förutsättningar och mål som gäller för verksamheten. En förutsättning för att komma med i Hallandslaget är att du kan fungera i den nya gruppen och lägga eventuell rivalitet från klubblaget åt sidan för att prestera tillsammans i Hallandslaget.  

Du bör ha en funktionell teknik, t.ex. kunna spela bollen i rörelse, använda få tillslag, ha blicken uppe samt ha en god spelförståelse. Att ha någon form av spetskompetens är en fördel men ingen garanti för att komma med i Hallandslaget. 

Duellspelet både med och utan boll behöver du vara stark i. 

Fysiken är en viktig faktor, du behöver vara både stark och snabb. Uthållighet är en annan viktig faktor då det är många matcher på få dagar under SDF-SM. Vi använder Beep-test som mätverktyg för din uthållighet och riktvärdet är att killarna bör nå upp till nivå 12 och tjejerna bör nå upp till nivå 10.

För dig som inte kommer med i SM-truppen så tar din innebandykarriär inte slut. SDF-SM är ett steg på vägen och det finns många spelare på SSL-nivå som aldrig har spelat SDF-SM. Alla spelare utvecklas olika snabbt. Det som är avgörande för hur långt du kan nå som innebandyspelare är din egen motivation och vilja! 

Till dig som förälder
Våra halländska föräldrar har varit duktiga på att följa med på SDF-SM och skapat en härlig stämning i hallen när våra lag spelar. Detta hoppas vi såklart att även du gör.

Vårt önskemål är att de föräldrar som åker och tittar på SDF-SM undviker att bo på samma hotell som våra lag. Detta för att spelarna ska få fokusera på att prestera så bra som möjligt samt att de ska få klara sig på egen hand och utvecklas som individer. 

Vi hoppas givetvis att du som förälder stöttar ditt barn i att få så bra förberedelser inför SDF-SM som möjligt genom att se till att våra riktlinjer följs, samt att ni inte planerar in några längre resor under förberedelserna inför SDF-SM. 

Har du som förälder frågor eller funderingar är det bara att höra av sig till ansvarig ledare eller tjänsteman på Hallands IBF:s kansli. 

Vägen till Hallandslaget

Uttagningen till det lag som får representera Halland går i två steg. 

Hallands Innebandyförbund bjuder in till tre uttagningsdagar. Spelare och föreningar kan fritt anmäla till uttagningarna via Hallands Innebandyförbunds hemsida.

Vid uttagningarna finns ledare för Hallandslagen på plats, personal, samt eventuella andra ledare som kan komma att bjudas in. 

Vid uttagningarna bär samtliga spelaren en färgad numrerad väst, och samtliga närvarande ledare för anteckningar utifrån spelarens prestation vid uttagningarna. Under uttagningarna framgår inte någon föreningstillhörighet på spelarna, utan spelaren ska vara ett namn kopplat till västfärg och nummer.

När samtliga uttagningar är genomförda presenterar ledarna, via Hallands Innebandyförbunds hemsida och sociala medier, de spelare som tränar vidare med breddtruppen. Detta sker i slutet av augusti.

Breddtruppen (ca 25 spelare) har under några veckor samlingar som består av både träning, fystester och matchspel. Detta för att få en bättre bild av spelarnas tekniska, taktiska och fysiska förmågor, men även för att se hur spelarna fungerar i en grupp. 

Därefter tar ledarstaben ut en SM-trupp på maximalt 18 spelare som får äran att representera Halland på SDF-SM. 

När SM-truppen är uttagen genomförs ett föräldramöte. Där går vi igenom de riktlinjer som finns för spelarna. Minst en vårdnadshavare per spelare ska delta vid detta möte. 

Riktlinjer för deltagande i SDF-SM med Halland är;

•     vi förutsätter att samtliga spelare i Hallandslaget inte nyttjar alkohol, tobak eller andra berusningsmedel

•     under SDF-SM kommer ledarna att i samband med ”nattningsrunda” samla in spelarens mobil och annan elektroniks utrustning och återlämna den efter frukost morgonen efter, detta för att ge spelaren bästa möjlighet till en god natts sömn

•     dator, iPad, Playstation, ”smart watches” eller liknande får inte åka med på resan 

•     spelaren reser inte iväg på någon längre resa under förberedelserna inför SDF-SM

•     inför och under SDF-SM följer spelaren de regler och riktlinjer som ledarna sätter upp för gruppen

•     under SDF-SM är huvudfokus att prestera bra som lag, därför är enskild spelare inte garanterad speltid

Populära sidor

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS