DM spelas som gruppspelsmatcher och matcherna lottats fritt efter att förra årets semifinallag och finallag är seedade. Finalmatchen sparas till "Bäst i Halland" dagen som genomförs den 17 december 2022. Vinnaren av DM representerar Halland i Svenska cupen 2023.

Om en förening har med mer än ett lag i DM för herrseniorer får en spelare enbart representera ett utav lagen under hela DM-spelet! Spelare som deltagare i senior DM måste vara född 2006 eller tidigare, alternativt inneha dispens för seniorspel.


Spelschema
Spelschemat bygger på enkelmöten i gruppspel, där två lag från varje grupp går vidare till en semifinal. Semifinalerna ska vara spelade innan den 4 december 2022. Det lag som lottas som hemmalag ansvarar för bokning av hall. Se finalspel nedan.

 

Matchtid
Matcherna spelas 3x20 min, effektiv speltid.

Paus 5 min. Oavgjord match avgöras på straffar (5 stycken/lag), är matchen inte avgjord efter straffläggning gäller suddenstraffar. 

 

Spelordning
Givna omgångars intervall ligger inlagda i IBIS. Lagen får komma överens om andra datum, förutsatt att SAMTLIGA matcher är spelade den 6 november 2022. Samtliga matcher ska vara inlagda i IBIS den 14 augusti 2022. 

Förening som skriftligt framfört önskan om matchflytt till motståndare inom tre dagar (efter sista dag för inlagd match) har rätt till matchflytt. Lagen ska komma överens om nytt datum och speltid för matchen och skicka in detta till förbundet.

När förening kan påvisa att önskan om matchflytt framställts och inte genomförts av motståndarna förbehåller sig Hallands Innebandyförbund rätten att placera matchen.

Varje lags kontaktperson ansvarar för lagets deltagande i DM tillika matchplanering och resultatrapportering. 

 

Poäng och tabellräkning
Seger ger 3 poäng, oavgjord match 1 poäng, seger på straffar ger 1 poäng (oavgjord match avgörs på straffar).

Tabell:
1. Flest poäng
2. Inbördes möte
3. Målskillnad
4. Flest gjorda mål


Kostnadsfördelning
Då lagen är från samma kommun delas domarkostnaden mellan lagen (en domare var, 450 kronor per domare och match), vid möten mellan lag från olika kommuner står hemmalag för domarkostnaden och bortalaget för resekostnaden för sitt lag. Deltagande på finaldagen är kostnadsfritt (egen reskostnad ligger på deltagande föreningar). 

 

DM indelning

Grupp A Grupp B
Warberg IBF* Vinbergs IBS*
Halmstads IBK* Kustens IF*
Träslövsläge IF Falkenbergs IBK
IBK Puma Sandö IBK
Tvååkers IBK Varla IBK

 * Seedade lag från DM 2021/2022

Finalernas spelordning

Match Datumintervall Hemmalag Bortalag
Semi 1 14 november - 11 december Segrare Grupp A Tvåan Grupp B
Semi 2 14 november - 11 december Segrare Grupp B Tvåan Grupp A
Final 17 december 2022 Segrare Semi 1* Segrare Semi 2*

* Lag med bäst placering i gruppspelet har fördel av hemmaplan. Skulle lagen ha samma placering i gruppspelet gäller lottningen ovan.

 

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS