DM spelas som seriespel och matcherna lottats fritt. Finalmatchen sparas till "Bäst i Halland" dagen som genomförs den 16 december 2023.

Inga dispenser är tillåtna i DM och högsta ålder för deltagande är 2006. Tävlingen anses vara en juniortävling och därför krävs inte glasögon.


Spelschema
Spelschemat bygger på enkelmöten i seriespelsform, där två lag från varje grupp går vidare till en semifinal. Seriematcherna ska vara spelade innan den 30 november 2023. Det lag som lottas som hemmalag ansvarar för bokning av hall. 

Matchtid
Matcherna spelas 3x20 min, effektiv speltid.

Paus 5 min. Oavgjord match avgöras på straffar (5 stycken/lag), är matchen inte avgjord efter straffläggning gäller suddenstraffar. 

Spelordning
Givna omgångars intervall ligger inlagda i IBIS. Lagen får komma överens om andra datum, förutsatt att SAMTLIGA matcher är spelade den 30 november 2023. Samtliga matcher ska vara inlagda i IBIS den 13 augusti 2023. 

Förening som skriftligt framfört önskan om matchflytt till motståndare inom tre dagar (efter sista dag för inlagd match) har rätt till matchflytt. Lagen ska komma överens om nytt datum och speltid för matchen och skicka in detta till förbundet.

När förening kan påvisa att önskan om matchflytt framställts och inte genomförts av motståndarna förbehåller sig Hallands Innebandyförbund rätten att placera matchen.

Varje lags kontaktperson ansvarar för lagets deltagande i DM tillika matchplanering och resultatrapportering. 

 

Poäng och tabellräkning
Seger ger 3 poäng, oavgjord match 1 poäng, seger på straffar ger 1 poäng (oavgjord match avgörs på straffar).

Tabell:
1. Flest poäng
2. Målskillnad
3. Flest gjorda mål
4. Gjorda borta mål
5. Inbördes möten

Lag placerade som 1 och 2 går vidare och spelar finalen i december.

Kostnadsfördelning
Hemmalaget bekostar hall och domare, bortalaget sin resa. Deltagande på finaldagen är kostnadsfritt (egen reskostnad ligger på deltagande föreningar). 

 

FINALSPEL

Match Datumintervall Hemmalag Bortalag
Final 16 december 2023 Segrare Semi 1 Segrare Semi 2

 

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS