Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Öppet hus för parainnebandy: ”Alla är välkomna!”

Parainnebandyn har haft det tufft under de senaste pandemiplågade åren. Nu gör Växjö Vipers en nysatsning och bjuder in till öppet hus söndagen 18 september.

Pandemin slog hårt mot parasporten. Det märkte inte minst Växjö Vipers.

– Våra spelare i parainnebandyn kunde inte träffas eller träna under stora delar av pandemin. Det var tufft för dem. Andra lag kunde köra utomhus eller göra andra aktiviteter, men för de här individerna, som ofta trivs med fasta rutiner, så var det svårare att både vara utomhus och vara flexibla med kort varsel. Många var ledsna över att inte kunna åka till cuper eller läger och vi tappade medlemmar, säger Mathias Jordevik, verksamhetschef i Växjö Vipers.

Nu gör föreningen en nysatsning på parainnebandyn.

Det gamla namnet Dream Team skrotas och nu blir det Växjö Vipers Parainnebandy i stället.

– Det blir en större och tydligare tillhörighet till föreningen, säger Mathias.

Till i år har det kommit in nya ledare, plockats fram nya matchställ och laget tränar inne i Fortnox Arena i stället för som tidigare i en skolsal. Dessutom har det köpts in nytt material som målvaktsutrustning och taktiktavlor.

– Vi vill visa att vi satsar på parainnebandyn, det är en viktig del av vår verksamhet. Innebandyn ska vara för alla.

På söndag, mellan klockan elva och ett, så är det öppet hus för parainnebandyn i Tipshallen i Växjö. Johan Schönbeck, som är tränare för Växjö Vipers SSL-lag, finns med som gästtränare under dagen.

– Vi vill locka fler utövare till parainnebandyn och detta är ett perfekt tillfälle att visa upp sporten. Det går bra att komma hit och titta, ställa frågor och vara med och spela. Man får vara med på det sätt man själv vill, säger Mathias.

– Det kan vara svårt att veta hur nivån är på innebandyn och vilka som är med, men genom att träffas så här är det enkelt att bryta isen. Det är förutsättningslöst för alla. Vi tror att det finns en bred massa som är intresserade av parainnebandyn men som kanske inte vågar testa.

Det finns också ett juniorlag inom Växjös Vipers parainnebandy.

– De kommer också vara med under söndagen. Det finns många spelare som kan vara med som fem-, sex-, sjuåringar i vår ordinarie verksamhet, men sedan kanske det blir svårt att hänga med om det finns någon lättare funktionsvariation. Då händer det ofta att spelarna slutar. Nu finns ett juniorlag som kan fånga upp dessa individer, och det värmer mitt innebandyhjärta. Det ska finnas plats för alla. Det är viktigt att vi upplyser om den här delen av verksamheten.

Mathias Jordevik tror att det finns många som vill spela parainnebandy, men att det kan vara svårt att veta hur man går till väga.

– Det gäller att synas. Sista helgen i augusti åkte parainnebandylaget på sin första cup och direkt när de kom hem fanns det fyra helt nya personer som ville spela eftersom de hade sett att laget fanns. Öppet hus är ett annat sätt att visa vår satsning och förhoppningsvis kan vi locka ännu fler nya spelare till oss, säger Mathias Jordevik.

Text: Jonas Gustavsson

short_text    Publicerat av Pernilla Johansson 2022-09-15, kl 09:00