Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Kval mot dam allsvenskan: FBC Partille – CL98IC

Det är dags för damernas kval mot allsvenskan. CL98IC möter FBC Partille i den första kvalrundan.

För att ta sig från damernas division ett och upp i allsvenskan krävs att vinna två kvalrundor.

CL98IC inleder mot FBC Partille som vann division ett i den västsvenska serien.

– Vi är förväntansfulla, det ska bli skoj satt ställas mot Partille, säger tränaren Tobias Johansson.

CL98IC kom tvåa i division ett i Småland och var fyra poäng bakom serieettan Olofströms IBK. En fantastisk säsong av nykomlingen.

– Det är klart över förväntan eftersom vi är nya i serien. Vi visste att vi hade en talangfull trupp, men också att den var ung och orutinerad. Det var svårt att veta var vi stod någonstans. Vi har vuxit allt eftersom, säger Tobias.

– Från början var målsättningen att hänga kvar. När vi kommit i gång kände vi att det kunde bli en plats i mitten av tabellen, men det blev ju bättre än så.

Det finns några rutinerade spelare i truppen men majoriteten av laget är unga spelare.

– Flera hade inte spelat seniorinnebandy innan i år så det har varit en omställning både mentalt och fysiskt, men spelarna har vuxit med det, säger Tobias.

– Framför allt har vi blivit individuellt bättre. Varje spelare har tagit steg. Vi har varit starka tillsammans. Under resans gång har vi gjort en del ändringar, bland annat tajtat ihop försvaret, och helheten har blivit väldigt bra.

Nu väntar alltså kval mot FBC Partille och det är bäst av två matcher som gäller. På grund av schemaändringar och omkastning av hemma- och bortamöte så får CL98IC fördel av hemmaplan i sista matchen.

– Partille har varit tydliga med att de ska upp, så de har pressen på sig.

Lite allt att vinna-läge för CL98IC alltså…

– Absolut, men det beror också på hur man ser det. Vi har allt att vinna, så kan man se det, men vi är ett tävlingsinriktat gäng som älskar att vinna. Vi ser inte kval bara som en bonus, när vi väl är här så ska vi ge det en ärlig chans hela vägen in och försöka ta oss vidare. Partille ska få jobba hårt för att ta sig någonstans, vi ska ge dem en riktigt bra kamp, säger Tobias.

– Vi vill göra två insatser som är så nära 100 % vi bara kan komma, sedan får vi se vad det räcker till.

Nyckeln?

Försvarsspelet.

– Det är absolut viktigast. Vi har en bra målvakt, i mitt tycke hela seriens bästa målvakt, och är hon på topp tillsammans med ett bra försvarsspel så kan det bli avgörande för oss. Offensivt skapar vi lägen och har spets, det gäller att sätta defensiven.

Uppehållet på två veckor mellan serieavslutningen och kvalspelet ser Tobias Johansson som en fördel.

– Vi har ett ungt lag med många spelare som spelat många matcher i olika lag under säsongen, så för oss är det bra att få lite återhämtning och chans att fila på spelet. Vi får tid att sätta upp en bra strategi.

SCHEMA

Söndag 3/4
FBC Partille – CL98IC

Lördag 9/4
CL98IC – FBC Partille


Text: Jonas Gustavsson

short_text    Publicerat av Pernilla Johansson 2022-04-01, kl 09:00