Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Kval: Gransholms IF mot Tenhults IF

Det är dags för herrarnas kval mot division två. I ett av de två kvalen ställs Gransholms IF mot Tenhults IF.

Den 17 september i höstas så möttes Granholms IF och Tenhults IF i Smålandscupen.

Den matchen vann Gransholms IF med 6-4.

Nu möts lagen igen. I kvalet mot division 2.

– När vi möttes den gången hade vi knappt tränat. Båda lagen hade väl någon gubbe borta också. Det jag minns är att vi vann trots att vi drog på oss något matchstraff och spelade boxplay i vad som kändes som halva matchen, säger Gransholms IF:s tränare Daniel Karlsson.

– Vi förlorade den där matchen med ett par bollar men spelmässigt var det jämnt. Nu är det ett helt annat läge, det har hänt mycket sedan dess, säger Tenhults IF:s tränare Niclas Blychert.

Gransholms IF vann division 3 södra.

– Vi har gjort en okej säsong. Vi visste att vi hade ett ungt och bra lag och vi ville tampas om seriesegern, och den lyckades vi ta. Målet var att vinna serien. Efter jul hade vi en dipp och förlorade några matcher, men totalt sett får man vara nöjd, säger Karlsson.

Styrkan i laget är det offensiva liret.

– När killarna får igång rullet och inte gör det för komplicerat så tror jag inte det finns något lag i division tre som kommer upp i den nivån vi kan hålla. Ibland finns dock en övertro på det egna spelet, en övertygelse om att vi är tekniskt så mycket bättre än motståndarna, och då kan vi göra det väl svårt för oss, säger Karlsson.

– Vi har ett lag med många unga spelare med starka viljor. För oss handlar det om att få in lite disciplin, att göra det vi kommit överens om och inte bara gå ut och lira. Jag har börjat ställa lite krav på killarna, att vi får in lite mer taktiskt tänk.

Tenhults IF kom tvåa i division 3 norra, men det var tajt i toppen. Lag tre och fyra i tabellen vara bara en pinne bakom.

– Vi är nöjda med säsongen. Förra sommaren såg det ett tag ut som att vi inte skulle ha något lag, men efter att ha ringt runt och samlat ihop ett gäng så blev det ändå så. Med tanke på de förutsättningarna har vi gjort det bra, säger Blychert och berättar om lagets styrka:

– Vi har haft en gemensam tanke och alla har dragit åt samma håll. Till det så har vi många skickliga spelare med olika egenskaper. Svagheten är väl att vi haft en tunn trupp.

Niclas Blycherts personliga målsättning har varit att få upp laget i division två inom en treårsperiod.

– Det är en bonus om det händer redan i år. Lyckas vi inte nu så kör vi vidare, men visst vore det roligt om vi kunde gå upp.

Daniel Karlsson är tydlig med vad som är nyckeln för Gransholms IF:

– Sätter vi fart på bollen är jag inte orolig. Börjar vi hålla i bollen för länge och leta efter svåraste passningarna så blir det tuffare. Det gäller att gå lite ”back to basic”, ha bra tempo i bollrullet och våga göra det enkla ibland. Vi har snubblat på mållinjen i tidigare kval uppåt, jag hoppas verkligen att vi kan ta det där klivet nu.

Niclas Blychert lyfter målvaktsspelet som en avgörande faktor för Tenhults IF:

– Målvaktsspelet har blivit bättre under säsongens gång, där har vi verkligen växlat upp och jag tror att det kan bli en avgörande faktor. Sedan är det som alltid: vi måste spela vårt spel och tro på det som vi gör.


SCHEMA

Tisdag 29/3
Tenhults IF – Gransholms IF

Lördag 2/4
Gransholms IF – Tenhults IF

short_text    Publicerat av Pernilla Johansson 2022-03-28, kl 08:00