Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Kansliets arbete med Fair Play Cup

En stor cup innebär mycket förarbete och sträcker sig i princip över hela året.

Förarbetet för förbundets sida påbörjas redan direkt efter avslutad cup i form av utvärderingar som delvis ligger till grund för arbetet inför nästa års cup.
Sista cuphelgen spelas alltid i mitten av april och i maj månad börjar planeringsarbetet där vi bl.a. räknar ut hur många lag vi kan ta emot kommande cup, därefter släpps anmälan.

Under hösten sker anmälan och efter sista anmälningsdagen påbörjas det intensiva jobbet med cupen.
Då ska gruppindelningar och spelscheman göras så fort som möjligt för att vi därefter ska kunna påbörja pusslet med matscheman där vi behöver ta hänsyn till matcher och transporter mellan hallar för att lagen ska hinna till maten och inte äta för tätt inpå kommande match.
När första cuphelgen närmar sig är det fullt fokus praktiska saker som packa matband, påsar med laginformation och det materialet som ska ut till hallarna.
Vi gör i ordning tävlingskansli, sjukvårdsdel och samlingsrummet för domare.

Under själva cupen har vi gjorts en arbetsfördelning av personal som innebär att vi har olika ansvarsområden såsom tävlingskansliet, sjukvård, service mot ledare och deltagande lag.
Vi har också personal/styrelse som roterar runt i hallarna för att se att cupen flyter på som den ska.

Vad är det roligaste med cupen?
Det allra roligaste med att arrangera en cup är att få vara där sakerna händer, se glädjen hos spelarna, se engagerade anhöriga och träffa ledare som man ofta pratar med i telefon.

Nyheter inför FPC 2022
Vi försöker varje år hitta nya mervärden med vår cup. Inför FPC 2022 är vår plan att vi ska kunna erbjuda en ”ledardator” som finns tillgänglig i tävlingskansliet för alla ledare. Här kan man ändra och skriva ut nya protokoll under cupen.

short_text    Publicerat av Pernilla Johansson 2021-04-06, kl 07:55