Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

CL98IC - Damer div 1

Vi har ställt några frågor till våra högsta serier, Damer div 1 och Herrar div 2.

Först ut är CL98IC, Damer div 1.

Hur har Coronapandemin påverkat laget?
Eftersom vi har ett i princip helt nytt lag inför kommande säsong så är det svårt att prata om laget, men det är klart att avbrottet från matcher har påverkat spelarna. Det är väl egentligen ingen som har slutat pga pandemin, men samtidigt har det tagit hårt på de flesta att inte få spela matcher.

Hur ser lagbygget ut inför seriestarten, spelare och ledare som lämnat eller tillkommit?
Som tidigare nämnt så är det ett nytt lag vi kommer till spel med. Vi kommer garanterat ha det yngsta laget i serien, där de allra flesta tjejer gör sin seniordebut. Bara fyra spelare som är äldre än 18 år och det är dessa fyra som spelade i damlaget föregående säsong.

Dessutom har vi ett gäng tjejer från FBC Kalmarsunds JAS-lag som kommer spela med oss kommande säsong i och med vårt samarbete med FBC Kalmarsund. Vår utmaning är och förblir att få ihop laget, samtidigt som vi ännu inte vet hur väl våra unga tjejer anpassar sig till seniorspel. Hittills har det sett helt okej ut i Smålandscupen och vi ska se till att det
fortsätter på den inslagna vägen.

Målsättning för säsongen?
Övre halvan rent resultatmässigt. Lika viktigt som resultat är att utveckla laget och spelarna.
Dessutom ska vi ha jäkligt kul längst vägen!

Någon person som ni vill lyfta extra och motivering
Vi vill lyfta fram två spelare, som kommer bli väldigt viktiga för oss på denna resa. Agnes Savetun och Annie Wennerström är två rutinerade spelare som spelat i SSL och kommer behöva ta ett stort ansvar både på och utanför plan för att hjälpa våra unga tjejer att ta nästa steg.

short_text    Publicerat av Pernilla Johansson 2021-10-04, kl 11:43