Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Att vara domare under Fair Play Cup - Johan Magnusson

Vi har ställt några frågor till Johan Magnusson som har dömt i cupen och har varit ansvarig för domarna under Fair Play Cup.


När dömde du första gången FPC?
Jag tror att det var säsongen 05-06 som jag dömde FPC första gången. När jag dömde då så var jag föreningsdomare.

Vilka roller har du haft under FPC?
De första gångerna jag var med så var det i form av domare. Sen blev jag mer involverad i förbundet genom att sitta med i DK och senare domargruppen. I och med detta så blev det ett steg in i andra roller under FPC. Jag har varit delad ansvarig för en föreningsdomargrupp som vi coachade under cuppen. En av dessa var Viktor Bringstam som idag dömer H2 i Småland/Blekinge.

Sen har jag varit enbart domarcoach samt ansvarig för hela domargruppen + domarcoacherna under cuppen. Detta ansvar har både varit enskilt men även gemensamt med Håkan Söderman. Jag har provat på alla roller och det har varit grymt roligt och givande.

På vilket sätt arbetar man med domarna under FPC?
Under de två första gångerna jag dömde som föreningsdomare så hade vi domarcoacher på plats. När jag dömde som distriktsdomare så var det ett strukturerat upplägg men inte med så många domarcoacher på plats.

Nu de senaste åren då Håkan Söderman har kunnat jobba med FPC mer koncentrerat så har upplägget förändrats till det bättre. Vi har alltid ett domarmöte inför cuppen och sen sker det ständiga observationer under helgen. Alla domarpar ska ha blivit coachade minst en match under cuppen. Vi har jobbat på detta sätt både med ungdomsdomare samt distriktsdomare. Dessa observationer ligger sedan till grund för finaltillsättningen.

Vad är det roligaste med att döma under FPC?
Det absolut roligaste med att döma är hela atmosfären kring dessa tre dagar. Det är bra matcher oavsett åldersklass och det är bra drag på läktarna. Sen får man träffa alla kollegor vilket är jättetrevligt och lärorikt. Man dras verkligen med i den glädjen som finns från alla dessa spelare, ledare och publik. Det är roligt att döma nya lag och i nya hallar samt att kunna få utvecklas genom observationer.

Något roligt minne från FPC?
Svår fråga för det finns så många minnen. Om man ska gå från gångerna jag dömde så var det nog finalen i Hj18 mellan Husqvarna- Hovslätt med min dåvarande kollega Jack Falkenström. Det som var roligt med det var att vi hade stött på de här lagen många gånger under den säsongen. Jag har för mig att det var nästan identiska lag i deras a-lag som låg i samma serie som vi dömde. Även att vi dömde Gothia Cup Final i Hj18 med exakt samma lag. Så det blev många roliga möten och bra matcher mellan dessa lag och oss som domare.

short_text    Publicerat av Pernilla Johansson 2021-04-08, kl 07:55