Information och rekommendationer gällande covid-19

Läs mer här.

Akut skadebehandling

SISU idrottsböcker har låst upp Akut skadebehandlings innehåll under corona!

Text från deras hemsida där ni kan ta del av innehållet som ni hittar här. 

Som idrottsutövare, tränare eller ledare kan du hamna i i situationer där du snabbt behöver ta hand om en skada eller plötsligt sjukdomstillstånd. Med hjälp av Thomas Lindholm som är lärare på Bosöns idrottsfolkhögskola ger den här webbplatsen dig kunskap om de vanligaste akuta skadorna och sjukdomstillstånd som du kan ställas inför och hur du behandlar dem.

Webben innehåller flertalet instruktionsfilmer kombinerat med texter som ger kunskap och förståelse för skador och sjukdomar. Det finns också frågor att svara på för att testa kunskaperna samt exempel på situationer där du själv eller i grupp kan fundera på hur du skulle agera.

Vill du lyssna på ett samtal om ämnet akut skadebehandling finns en intervju där Thomas Lindholm förklarar, fördjupar och ger en del råd till föreningar och tränare.

Utan att vara registrerad kan du se avdelningen om Rygg-, nack- och skallskador och få en uppfattning om hur det här materialet är uppbyggt. Du kan också testa dig själv på vad du kan om ämnet genom att svara på tio frågor.

short_text    Skrivet av Pernilla Johansson 4 veckor sedan