Framgångsrik familjeaffär: ”Klart det ser bra ut”

Publicerad
H2 Gransholm
Nykomlingen Gransholms IF gör en sensationellt vass H2-säsong och toppar just nu tabellen. Familjen Karlsson är något av ett nav i föreningen. ”Vi är en innebandyfamilj”, säger tränaren Daniel Karlsson.
Gransholms IF är nykomlingar i H2 och toppar sensationellt tabellen efter femton omgångar.

De två bästa lagen i serien går uppåt och det skiljer hela sju poäng ner till serietrean KFUM Jönköping.

– Det är klart att det ser bra ut, medger tränaren Daniel Karlsson.

Klubben bildades för tio år sedan och detta är första säsongen någonsin på H2-nivå, och nu finns alltså slagläge på division ett.

– Det är lite Åshöjdens BK över det hela kan man säga. I starten för tio år sedan spelade vi inte ens seriespel, nu är vi här. Vi har en stomme med spelare som varit med ett tag, som varit med på resan, det är kul, säger Daniel.

Varför har ni gått så bra i år?
– Vi har många duktiga spelare men framför allt en stark laganda. Vi har väldigt många vinnarskallar. Det går inte en träning utan att någon brutit en sticka i frustration. Det finns ett otroligt driv.

Gransholms IF har bara förlorat en enda match efter ordinarie tid i år.

– Vi har haft ganska konstant form. Vi har bara ett enda bottennapp och det var bortamatchen mot Slätafly som vi också förlorade. De gjorde det bra, men vi var ett gäng världsmästare som åkte dit och bara skulle städa av matchen, det håller inte.

Just det där med att hålla fötterna på jorden, har ni snackat om det?
– Absolut, även i början när vi vann sex, sju matcher i rad. Vi är underdogs i alla matcher och har ingen press på oss. Det är klart det kommer lite press när det skapats en tabell som ser ut som den gör, men vi pratar om det. Efter matchen mot Slätafly skällde vi på varandra och var förbannade, men kom överens om att vi aldrig skulle göra samma sak igen och sedan dess har vi steppat upp.

Familjen Karlsson är en stor del av Gransholms IF.

Daniel Karlsson är alltså tränare samtidigt som hans tre yngre bröder – Jonatan, Viktor och Edvin – spelar i laget. Pappa Anders håller i flera trådar i föreningen och är speaker på hemmamatcherna medan mamma Carola står i kiosken.

När det är hemmamatch är det lätt att veta var familjen Karlsson håller hus…

– Ja, då är alla i hallen, skrattar Daniel.

Hur blev det så här?
– Vi är från Gemla och var med och drog i gång innebandyn här 2012, ett år efter att den nya hallen hade byggts och gav förutsättningar för föreningslivet. Jag och Jonatan hade spelat i andra klubbar men flyttade då hem för att vara med och bygga upp det här.

Det blir mycket innebandysurr i familjen?
– Vi i familjen har som tradition att äta middag på fredagar innan det är match och då tuggas det friskt om innebandy, både jag, bröderna och mamma och pappa. Min sambo och Jonatans sambo brukar få hålla för öronen och bara skratta åt oss.

Hur är det att coacha sina bröder?
– Det är jäkligt speciellt. Det är lätt att tro att jag favoriserar bröderna, men det är mer att jag är hårdare mot dem. Stubinen är kortare när de gör misstag, nästan så jag tar det personligt. Jag har pratat med både bröderna och truppen om situationen, alla vet var vi har varandra, så det är inga problem.

Ändå något fint att ha det här tillsammans i familjen?
– Det är lätt att skoja om, men i det enkla bor det vackra, och det är ganska fint när jag tänker efter. Vi har något gemensamt som vi brinner för. Något som förenar oss.

Gransholms IF kan alltså sensationellt nog gå upp i division ett i vår…

– Jag skulle nog säga att vi är mer förberedde än många andra större föreningar. Vi har många som vill engagera sig och det är bra drag kring innebandyn här, säger Daniel Karlsson.

Hemmamatch mot Sävsjö IBK väntar, dina tankar?
– De är bra och är ett av seriens mest fysiska lag, Vi får hitta styrka i att vi vann en tajt bortamatch mot dem i höstas.


NOTERAT I H2

– Gransholms IF, 35 poäng, och FBC Karlskrona, 29 poäng, innehar just nu de två kvalplatserna. Bakom är det tätt, lag tre till sju ryms inom fyra poäng, där trean KFUM Jönköping bara är en pinne efter FBC Karlskrona.

– Viktor Karlsson, Gransholms IF, leder numera poängligan med 38 poäng på 15 matcher.

– Jacob Gustavsson, Hovmantorps GOIF, toppar skytteligan med 23 gjorda mål.

– Tim Lindberg, KFUM Jönköping, har gjort mål i tio raka matcher.


SÅ GICK DET I FEMTONDE OMGÅNGEN

26 januari
Hovmantorps GOIF – Ingelstad IBK 6-5

27 januari
Craftstadens IBK Oskarshamn – Växjö IBK Utveckling 5-6
Sävsjö IBK – FBC Karlskrona 7-4
Vimmerby IBK – Gransholms IF 5-9
KFUM Jönköping – Slätafly/SK IBK 10-4
Jönköping IK Utveckling – Värnamo IK 6-5


SEXTONDE OMGÅNGEN

3 februari
Växjö IBK Utveckling – Hovmantorps GOIF
Gransholms IF – Sävsjö IBK
Slätafly/SK IBK – Jönköping IK Utveckling
Ingelstad IBK – Craftstadens IBK Oskarshamn
FBC Karlskrona – Vimmerby IBK

5 februari
Värnamo IK – KFUM Jönköping

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS