DM spelas som gruppspelsmatcher och matcherna lottats fritt efter att förra årets finallag är seedade. Finalmatchen sparas till "Bäst i Halland" dagen som genomförs den 30 november 2024. Vinnaren av DM representerar Halland i Svenska cupen 2025.

Om en förening har med mer än ett lag i DM för herrseniorer får en spelare enbart representera ett utav lagen under hela DM-spelet! Spelare som deltagare i senior DM måste vara född 2008 eller tidigare, alternativt inneha dispens för seniorspel.


Spelschema
Spelschemat bygger på enkelmöten i gruppspel, där två eller tre lag från varje grupp går vidare till en kvartsfinal. Kvartsfinalerna ska vara ska vara spelade innan den 31 oktober 2024 och semifinalerna ska vara färdigspelade innan den 17 november 2024. Det lag som lottas som hemmalag ansvarar för bokning av hall. Se finalspel nedan.

 

Matchtid
Matcherna spelas 3x20 min, effektiv speltid.

Paus 5 min. Oavgjord match avgöras på straffar (5 stycken/lag), är matchen inte avgjord efter straffläggning gäller suddenstraffar. 

 

Spelordning
Givna omgångars intervall ligger inlagda i IBIS. Lagen får komma överens om andra datum, förutsatt att SAMTLIGA matcher är spelade den 13 oktober 2024. Samtliga matcher ska vara inlagda i IBIS den 11 augusti 2024. 

Förening som skriftligt framfört önskan om matchflytt till motståndare inom tre dagar (efter sista dag för inlagd match) har rätt till matchflytt. Lagen ska komma överens om nytt datum och speltid för matchen och skicka in detta till förbundet.

När förening kan påvisa att önskan om matchflytt framställts och inte genomförts av motståndarna förbehåller sig Hallands Innebandyförbund rätten att placera matchen.

Varje lags kontaktperson ansvarar för lagets deltagande i DM tillika matchplanering och resultatrapportering. 

 

Poäng och tabellräkning
Seger ger 3 poäng, oavgjord match 1 poäng, seger på straffar ger 1 poäng (oavgjord match avgörs på straffar).

Tabell:
1. Flest poäng
2. Målskillnad
3. Flest gjorda mål
4. Gjorda borta mål
5. Inbördes möten


Kostnadsfördelning
Hemmalaget bekostar hall och domare, bortalaget sin resa. Deltagande på finaldagen är kostnadsfritt (egen reskostnad ligger på deltagande föreningar). 

 

DM indelning

Grupp A Grupp B Grupp C
Varla IBK* Träslövsläge IF* Vinbergs IBS
Warberg IBF Halmstads IBK Falkenbergs IBK
Veddige IBK IBK Puma Särö IBK
Kustens IF Onsala IBK Tvååkers IBK

 * Seedade lag från DM 2023/2024

Finalernas spelordning

Match Datumintervall Hemmalag Bortalag
Kvartsfinal 1 14-31 oktober 1:a Grupp A Bästa 3:an
Kvartsfinal 2 14-31 oktober 1:a Grupp B Näst bästa 3:an
Kvartsfinal 3 14-31 oktober 1:a Grupp C 2:a Grupp B
Kvartsfinal 4 14-31 oktober 2:a Grupp A 2:a Grupp C
Semi 1 1-17 november  Segrare Kvart 1 Segrare Kvart 3
Semi 2 1-17 november  Segrare Kvart 2 Segrare Kvart 4
Final 30 november 2024 Segrare Semi 1* Segrare Semi 2*

* Lag med bäst placering i gruppspelet har fördel av hemmaplan. Skulle lagen ha samma placering i gruppspelet gäller lottningen ovan.

 

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS