Samtlig administration hanteras genom inloggning i iBIS.

Inför match behöver ledare för hemmalaget skriva ut protokollet, detta får tidigast ske klockan 12.00 fredagen innan matchhelg, alternativt 24 timmar innan matchstart vid vardagsmatcher.

Denna tidsfrist finns för att båda föreningarna ska ges möjlighet att registrera en så korrekt trupp som möjligt till matchen. Ansvaret åligger alltid hemmalaget (arrangörsföreningen) att protokoll finns att tillgå.

Om en trupp ej registrerats i iBIS till matchen alternativt att förändringar behöver göras i en trupp på redan utskrivet protokoll görs den förändringen för hand direkt på pappersprotokollet. Därefter kontrollerar ledare från respektive lag protokollet, och godkänner detsamma med en signatur.

Under matchen fylls protokollet i av sekretariatet i enlighet med domarnas direktiv.
I de serier där även liverapportering skall genomföras kan detta även göras fortlöpande under matchens gång.

Vid färdigspelad match kontrollerar inledningsvis protokollföraren protokollet och godkänner därefter detsamma med en signatur. Sedan gör domarna detsamma och medtar därefter protokollet. Domarna är sedan ansvariga för protokollet, och skickar det endast vidare till Hallands Innebandyförbund via post eller genom att maila till protokoll@hallandsibf.se.

Hemmalaget är ansvarigt för att registrera resultat i iBIS. Resultatet ska rapporteras senast 24 timmar efter färdigspelad match.

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS