Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Slutspel Herrar Div 2

Slutspelet i Herrar Div 2 närmar sig snabbt!

Det som gäller för slutspelet är följande:


Runda 1 - spelas vecka 10
Lag placerade 1 och 2 i serien står över första rundan.

Den första rundan spelas genom att lag placerat som 3 möter lag 6 och lag placerat som 4 möter lag 5 i enkelmöte. De lag som placeras högst i serien har fördel av hemmamatch. Laget med hemmafördel kontaktar motståndare och kommer överens om lämplig tid för spel och meddelar halland@innebandy.se så snart det är möjligt.

 

Runda 2, Semifinaler - spelas vecka 11
Vinnaren från första rundan och lag placerade 1 och 2 spelar semifinaler med dubbelmöte där förenklade europacup regler gäller. Matcherna spelas enligt följande:

Vinnare 4/5 möter 1:an och 1:an möter Vinnare 4/5
Vinnare 3/6 möter 2:an och 2:an möter Vinnare 3/6

Första matchen spelas tisdag eller onsdag och returmötet spelas lördag eller söndag. Laget som placerats högst i tabellen ansvarar för kontakt med motståndarna för att komma överens om speldagar. Speldagar meddelas snarast till halland@innebandy.se.

 

Runda 3, Finaler - spelas vecka 12
Vinnarna i semifinalerna spelar final, där har det lag som placerats bäst i grundserien fördel av den avgörande matchen på hemmaplan. Finalen spelas med dubbelmöte där förenklade europacup regler gäller.

Första matchen spelas tisdag eller onsdag och returmötet spelas lördag eller söndag. Laget som placerats högst i tabellen ansvarar för kontakt med motståndarna för att komma överens om speldagar. Speldagar meddelas snarast till halland@innebandy.se.

 

Förenklade europacupregler
Förenklade europacupsregler innebär att bortamål inte är mer värt vid sammanräkningen av de två matcherna om ett lag vinner första matchen med 3-1 och förlorar andra med 5-7 så har lagen samma poäng och målskillnad.

Sudden death kan endast tillgripas efter den andra matchen och i det fall lagen har samma totala poäng och målskillnad vid full tid. Förlängning spelas då 10 minuter effektiv speltid där första målet avgör. Om inget mål görs i förlängningen så avgör straffar enligt regelboken (5 per lag, därefter suddenstraffar, 204 i regelboken).

 

Frågor kring b-lagsspelare!
Eftersom slutspelet ingår i seriespelet är det den senaste slutspelsmatchen som bestämmer vilka spelare som blir representationslagsspelare i kommande b-lags match.

Ett kvalspel till förbundsserien ligger inte till grund för att bli representationslagsspelare (utan där räknas sista slutspelsmatchen i Halland).

 

Fotograf: Robert Boman

short_text    Skrivet av Cecilia Andersson 15 februari 2019