Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Projekt på gång i Halland

Den svenska idrottsrörelsen förändras och under flera år har Riksidrottsförbundet uppmärksammat att barn och ungdomar slutar idrotta allt tidigare. Statistiken visar att det är runt 11 år som idrottandet i Sverige minskar, men varför är det så?

Vi anser att detta problem är en mycket aktuellt och därför startar vi nu upp ett projekt som går ut på att ta reda på varför pojkar och flickor i åldrarna 10-12 år spelar innebandy i Halland.

Syftet med projektet är att samla barns tankar och åsikter så att vi som förbund kan skapa oss en uppfattning av varför det ser ut som det gör, och på så sätt hjälpa våra föreningar att adressera problemet till varför många slutar med idrott i allt för låg ålder. Genom att låta barnens röster bli hörda blir idrotten mer inkluderande och barnen kommer få möjlighet att påverka sitt eget, förhoppningsvis, livslånga idrottande.

Johanna Davidsson kommer att vara ansvarig för projektet. Så vi ställde frågan; Vem är Johanna Davidsson?

"Jag är 22 år, kommer ursprungligen från Malmö men bor nu i Laholms kommun. Jag har själv ett stort innebandyintresse och är sedan många år tillbaka aktiv inom innebandyn på ett eller annat sätt. Min innebandykarriär startade hemma i Malmö, i målvaktsburen. Sedan dess har jag varit med om ett och annat, jag har bland annat representerat Skåne i distriktslags SM, tagit SM guld i Örnsköldsvik samt gått på Malmö Idrottsgymnasium. Idag spelar jag inte själv men jag är aktiv sidan om planen i form av assisterande tränare i IBK Pumas damlag. Där hamnade jag på grund av mina studier på Högskolan i Halmstad. Jag läser programmet psykologi inriktning idrott och motion, ett program med bas i beteendevetenskap som riktar in sig på beteende, känslor och tankar i relation till idrott och motion. Projektet är en del av
mina verksamhetsförlagda studier."


Deltagande i projektet

Tillsammans har vi valt ut att kontakta de föreningar i Halland som har störst barn- och ungdomsverksamhet i representativ kommun. Projektet kommer göras i samband med träningstid, de föreningar som blivit valda till projektet kommer inom det närmaste att kontaktas och ska tillsammans med Johanna komma överens om en tid och dag som passar för uppstart. Projektet pågår under våren och Johanna kommer presentera resultatet för samtliga föreningar i samband med en ordförande dialog eller vid vårt årsmöte.

 

 

short_text    Publicerat av Cecilia Andersson 2020-02-11, kl 16:05