Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Covid och restriktioner

Vi får många frågor kring Covid och restriktioner, så här är ett försök att förtydliga vad som gäller just nu för föreningarna i distriktet.

 

PUBLIK
För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus utan vaccinationsbevis införs ett tak på max 50 personer. Fortsatt gäller de nuvarande rekommendationerna om enbart sittande publik, max 8 personer per sällskap och 1 meters avstånd mellan sällskap.

För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 50 deltagare där vaccinationsbevis används införs krav på max 8 personer per sällskap och 1 meters avstånd mellan sällskap. Fortsatt gäller endast sittande publik.

Med ovan i beaktning så bör ni som har lite mindre hallar tänka er för – ta alltid det säkra före det osäkra. Ett alternativ är att stänga helt för publik och börja sända matcher via webben igen.

Informera de ni ska möta om vad som gäller i er hall innan match. Ett enkelt sätt är att skicka ut en inbjudan till domare och motståndare via IBIS.

 

SAMMANDRAG
För att minimera risk för smitta så rekommenderar vi att stänga sammandrag från publik. Observera att skjutsande föräldrar inte räknas som publik utan som en del av arrangemanget.

 

CUPER OCH LÄGER
Ingen form av cuper och läger får genomföras för tillfället.

 

NATIONELLT PROTOKOLL FÖR INNEBANDYN
Det finns ett nationellt protokoll framtaget som gäller kring Covid 19. Detta används för att genomföras så smittsäkra arrangemang som möjligt. https://innebandy.se/tavling/aktuell-information-om-covid-19/

MATCHFLYTT PGA COVID I SENIORSERIE
Ett dokument för matchflytt i seniorserier har tagits fram och finns att tillgå här.

MATCHFLYTT I RÖD SERIE
När det gäller röda serier så gäller följande:

- Samtliga matcher i serien ska spelas innan sista omgången.

- Lag kan avstå att spela match, och placera matchen som ospelad. Kommer lagen inte överens om ny tid så är det laget som avstod att spela matchen som tilldelas en WO förlust.

- Se alltid till att ha en ny matchtid klar när matchflytt genomförs.

short_text    Publicerat 2022-01-11, kl 15:07