Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Uttagningsmodell

Uttagningen till det lag som får representera Halland går i två steg. 


Hallands Innebandyförbund bjuder in till tre uttagningsdagar, två i april/maj och en i augusti. Till dessa uttagningar får föreningar nominera fritt antal deltagare, även spelare kan anmäla sig själva till uttagningar via förbundets hemsida.

Vid uttagningarna finns ledare för båda distriktslagen på plats, personal, före detta distriktslagsledare, samt eventuella klubbtränare som kan komma att bjudas in. Vid uttagningarna bär samtliga spelaren en färgad numrerad väst, och samtliga närvarande ledare för anteckningar utifrån spelarens prestation vid uttagningarna.

Under uttagningarna framgår inte någon föreningstillhörighet på spelarna, utan spelaren skall vara ett namn kopplat till västfärg och nummer.

 

Breddtrupp
När de tre uttagningar är genomförda presenterar ledarna, via förbundets hemsida och Facebook, de spelare som tränar vidare med breddtruppen. Detta sker i slutet av augusti. Breddtruppen (ca 25 spelare) har under några veckors tid samlingar som kan bestå av både träning och matchspel. Detta för att få en bättre bild av spelarnas tekniska, taktiska och fysiska förmåga, men även för att se hur spelarna fungerar i grupp. 

 

SM-trupp
Därefter tar ledarstaben ut en SM-trupp på 18 spelare som får äran att representera Halland på SDF-SM.  Distriktslagsdeltagande går före annan idrott, klubblagets träningar och matcher.