Föreningsinspiration är en intervjuserie där vi kontaktar föreningar för att lyfta olika ämnen som vi hoppas kan inspirera föreningar och skapa ett erfarenhetsutbyte.
Många föreningar kämpar med att hålla sina hemsidor/laghemsidor uppdaterade. Hisingskärra IBK, spelade säsongen 19/20 i division 4 (herrar) och har med hjälp av föreningens ordförande Magnus Fredriksson behållit en uppdaterad hemsida. Magnus sticker ut hakan och menar att man har Sveriges mest uppdaterade hemsida på distriktsnivå.

- Det var en beskrivning med glimten i ögat såklart. Men sedan vi startade herrlaget 2012 har vi skrivit matchreferat om varje seriematch samt en text inför varje match. Detta tillsammans med en nytagen bild. Jag tror inte någon annan klubb på distriktsnivå är i närheten av det. 

Varför tycker du att man ska ha en uppdaterad hemsida?
- Det är föreningens enskilts viktigaste uppgift att informera sina egna medlemmar och alla andra som är intresserade av föreningen. För att ta nästa steg och öka intresset, skapa mer intäkter är det en central del i varje framgångsrik idrottsförening att informera medlemmar, supporters, motståndare, massmedia, samarbetspartner och alla i närområdet. Egentligen spelar det ingen roll vart i seriesystemet representationslagen befinner sig, men om en förening på högre nivå inte arbetar hårt med sin media och informationsstrategi är man helt rökt i det långa loppet.

Har du några tips till föreningar/lag hur man kan komma igång med ett nyhetsflöde?
- Jag har arbetat som mediestrateg, medie-produktutvecklare, influenser, journalist och chefredaktör i drygt 25 år. Jag skulle kunna beskriva detaljerat hur idrottsföreningar, idrottsförbund ska arbeta för att skapa just sin mediestrategi. Och vad man önskar få för utväxling av sin strategi. Kortfattat finns det inga ursäkter för att inte ha en strategi eller för den delen leva upp till den. Det är ointressant om ens lag förlorat med 0-10 eller att grannens hund fyller år för att inte uppdatera sin hemsida. Var långsiktig i ert arbete, ha en plan vad ni vill få ut av att uppdatera klubbens eller en enskild lagsida. Ta hjälp i ert arbete och var inte blyg att ge ersättning till den som har ansvar

 

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS