Vill haka på toppen: ”Har det i egna händer”

Publicerad
Foto Gunilla Gustafsson
CL98IC har chansen att haka på i den absoluta toppstriden i D1 om det blir seger mot Hovslätts IK. ”Hoppas vi kan styra spelet mer denna gång”, säger Sara Waktel.
Husqvarna IK och Hovslätts IK är etta och tvåa i D1 och har skapat marginal neråt – men ännu är inte CL98IC uträknat från toppstriden.

Laget är sex respektive fyra poäng efter topplagen.

– Vi har det fortfarande i egna händer eftersom vi har topplagen kvar att möta, säger rutinerade Sara Waktel.

Nu väntar just Hovslätts IK.

– Det är klart att vi måste vinna om vi ska kunna vinna serien. Topplagen tar sina poäng hela tiden, de hittar vägar att vinna.

Ni spelade 5-5 mot Hovslätt i första mötet?
– Jag minns att det var en jämn match där det kändes som vi följdes åt målmässigt hela tiden. Det var en kul match, två lag som ville spela, och jag tror det blir något liknande den här gången. Jag hoppas ändå att vi kan styra spelet lite mer än senast, och att de bjuder upp till dans.

I fjol blev CL98IC sjua i serien med 21 inspelade poäng. Hittills i år, med sju matcher kvar, så har laget redan tagit 23 poäng.

En rejäl uppryckning.

– Målet för oss i år är att nå kval, det hade varit oerhört lärorikt att nå dit med det här unga laget, säger Sara Waktel.

– Säsongen hittills är godkänd, även om vi tappat några poäng som vi kanske borde ha tagit.

Sara Waktel är ny i laget till den här säsongen och har kommit in med tonvis med rutin.

28-åringen, som är tvåa i D1-poängligan med sina 20 poäng, enbart distanserad av lagkamraten Isabel Aravena, har tidigare spelat SSL-innebandy med både Endre och Kalmarsund, och har dessutom spelat mycket i Allsvenskan.

Anledningen till att hon kliver ner i D1 stavas framför allt tid.

– Det är tuffa förutsättningar att spela i SSL med träningar och resor, samtidigt som man behöver jobba plus har ett liv vid sidan om. Jag var tydlig inför den här säsongen att jag inte ville fortsätta på högsta nivån, men jag ville inte lägga av, och då passade CL98IC bra, säger hon.

Samtidig lägger hon till:

– Sedan är det så klart tufft att det är skilda förutsättningar för damer och herrar. Till exempel att ha gjort samma resa en hel, men där herrspelaren kan vila och där damspelaren måste till ordinarie jobbet. Det sliter.

Sara Waktel är en stark karaktär som säger var hon tycker och tänker.

– Som tjej är det lätt att det ses som en negativ egenskap, fast det bara handlar om att få saker att bli bättre. Nu är jag i ett yngre lag och har en del rutin med mig, och jag delar med mig av erfarenheter, men kan också säga ifrån när något inte är bra.

Du blir en förebild med din rutin, hur är den rollen?
– Jag gillar den, jag har alltid varit en person som vill dela med mig av saker. Sedan har vi väldigt mycket talang i vårt lag, det är enormt kul att se dem utvecklas. Spelar några av de sina kort rätt så är de i landslaget om några år.

Hon medger dock att det inte varit helt enkelt att kliva från SSL till D1.

– Så är det, det är helt andra förutsättningar med träningar, hallar, tempo, kvalitet. Många trodde inte att jag skulle klara omställningen, men jag får sänka mina krav, så är det ju.

Till sist: båda Sara Waktels föräldrar har varit fotbollstränare. Bor det månne i en framtida innebandytränare i henne?

– Haha, kanske. Jag har ju det i generna, men vet också vilken tid det tar. Förutsättningarna kanske behöver förändras, säger hon.


ELFTE OMGÅNGEN

19 januari
Värnamo IK – Sävsjö IBK 3-4 (förlängning)

20 januari
Vetlanda IBF – CL98IC 2-7
Hovslätts IK – Ingelstad IBK 5-4

21 januari
Husqvarna IK – Stenåsa-Sandby-Gårdby IF 9-1
Växjö IBK Utveckling – FBC Karlskrona 7-4

TOLFTE OMGÅNGEN

24 januari
Vetlanda IBF – Växjö IBK Utveckling

26 januari
Stenåsa-Sandby-Gårdby IF – FBC Karlskrona
CL98IC – Hovslätts IK
Ingelstad IBK – Värnamo IK

27 januari
Sävsjö IBK – Husqvarna IK

Foto: Gunilla Gustafsson

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS