Värvades som skadad: ”Glad att vara tillbaka nu”

Publicerad
Bild Hanna Thalin Sävsjö
Filip Älverdal har kommit i gång efter sin skada och nu hoppas han på seger i viktiga mötet mot Hovmantorps GOIF. ”Dags att bryta bortatrenden”, säger Sävsjö IBK-forwarden.

Det drar ihop sig i H2. Nu stundar den artonde omgången, och därefter är det bara fyra matcher kvar att spela.

Mitt i tabellen är det oerhört tajt poängmässigt.

Lag fem till tio ryms inom nio poäng och mitt i den kampen finns Sävsjö IBK som just nu är åtta i sammandraget.

Nu väntar en viktig match i jakten på nytt H2-kontrakt då Sävsjö IBK närmast ställs mot Hovmantorps GOIF (på bortaplan) som är tredje sist i tabellen och som är fyra pinnar bakom.

– Det känns som att vi har ett lovande läge ändå, säger Filip Älverdal.

Seger och ni hakar bort en konkurrent, är känslan?
– Lite så, det är klart att vi siktar på att vinna den här matchen.

Sävsjö IBK har speciella sviter att blicka tillbaka på.

Ser vi över de nio senaste matcherna så har det blivit varannan vinst, varannan seger. Eftersom det blev torsk senast mot KFUM Jönköping, så hoppas laget så klart att den sviten hålls i mot Hovmantorps GOIF för då blir det vinst.

Men sedan är det hemma- och bortasviten också, där man vill ha till ett trendbrott. Sävsjö IBK har förlorat sex raka bortamatcher.

– Jag kan inte säga vad som skiljer mellan hemma- och bortaplan mer än att vi så klart trivs med att spela på hemmaplan. Det ger en extra boost. Med det sagt så behöver vi så klart ta en vinst på bortaplan, det känns som det börjar bli dags för det.

Hur är känslan i laget?
– Den är ändå bra, vi har ett ganska nytt lag i år och saker och ting sätter sig mer och mer. Vi har börjat hitta en bra känsla nu.

Filip Älverdal är själv en av flera nya i laget till den här säsongen.

20-åringen har dock haft en speciell debutsäsong i klubben. Han drog korsbandet innan förra säsongen och var tillbaka först i höstas, en bit in på säsongen.

– Det var en tuff tid med många rehab-timmar, jag är oerhört glad att vara tillbaka nu.

Du värvades alltså från Värnamo IK till Sävsjö IBK när du var skadad?
– Ja, haha. Värnamo åkte ju ur H2, det var frustrerande att inte kunna påverka i fjol, och efter det kontaktade Sävsjö några av oss, och nu är vi ett gäng som pendlar från Värnamo. Jag fick direkt en bra uppfattning om klubben och de har backat mig i hela rehaben, men visst har det varit speciellt att komma till en ny klubb som skadad. Jag hade nog inte hoppat på detta om vi inte varit ett gäng som pendlat, nu är det en kul grej med några av mina bästa vänner.

Filip Älverdal väntade dock inte med att presentera sig när han väl var redo för spel. I sin första Sävsjö IBK-match i höstas dunkade han in två mål.

– Det var speciellt att vara tillbaka. Varken huvud eller kropp var riktigt med i början, så det var ju otroligt att jag lyckades vifta i ett par mål, säger han.

– Efter jul känner jag att det börjat sätta sig mer och mer, jag har kommit in i det bättre. Nu är jag relativt smärtfri, och det är skönt.

Totalt har det blivit 18 poäng på 12 matcher under säsongen. Återstår att se om det blir mer produktion mot Hovmantorps GOIF.

– Nyckeln handlar om att vilja vinna mest. Det skiljer inte så mycket mellan lagen i ben och händer, utan det sitter i huvudet. Det gäller att vara påslagen.

Hovmantorp har tagit en poäng i de åtta senaste matcherna, ni kommer möta ett desperat lag?
– Sådan statistik har jag inte jättebra koll på, vet mer hur det var senast vi möttes. Vad de gör eller inte gör spelar mindre roll, det viktigaste är att vi gör det vi kommit överens om.



SJUTTONDE OMGÅNGEN

7 februari
KFUM Jönköping – Sävsjö IBK 10-4

9 februari
Westerviks IBK – Jönköping IK Utveckling 1-4
Växjö IBK Utveckling – Tenhults IF 6-5
Ingelstad IBK – Väckelsångs IK 6-3
Vimmerby IBK – Slätafly/SK IBK 9-5

11 februari
Nässjö IBF – Hovmantorps GOIF 7-6


ARTONDE OMGÅNGEN

16 februari
Väckelsångs IK – Tenhults IF
Nässjö IBF – KFUM Jönköping
Slätafly/SK IBK – Ingelstad IBK
Westerviks IBK – Växjö IBK Utveckling
Hovmantorps GOIF – Sävsjö IBK
Jönköping IK Utveckling – Vimmerby IBK

19 februari
Hovmantorps GOIF – Slätafly/SK IBK (flyttad match)

Foto: Hanna Thalin

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS