Vänt på formen: ”Inte alls blivit vad vi tänkt oss”

Publicerad
Ingelstad
Efter en trög höst har Ingelstad IBK varvat upp rejält med poäng i sex raka matcher varav fem slutat med seger. ”Vi vill säkra kontraktet på egen hand och inte vara beroende av andra resultat”, säger Rasmus Åberg.
Tolv första matcherna: tre segrar (poäng i fyra matcher).

Sex senaste matcherna: fem segrar (poäng i sex av matcherna).

Konklusion: Ingelstad IBK har börjat hitta formen lagom till H2-spurten.

– Den här säsongen har inte alls blivit vad vi tänkt oss. Så tror jag många känner. Vi känner själva att vi borde varit med i toppen av tabellen, säger Rasmus Åberg.

– Vi har haft en hel del spelare som varit borta vilket medfört rotation i femmorna, och till det har det varit mycket stolpe ut istället för stolpe in. Förra säsongen hade vi marginalerna med oss, det har vi inte haft i år.

Men ni har kommit i gång på slutet?
– Ja, främsta anledningen är att många spelare är tillbaka, att vi kan ställa upp med tre starka femmor igen. Vi har justerat lite längs vägen, nu känns det som vi får träff både offensivt och defensivt.

Ifjol landade Ingelstad IBK in som fyra i tabellen och laget hade alltså toppambitioner i år, men efter den tunga hösten så var nytt H2-avtal i stor fara.

Fina formen på slutet, 15 av 18 möjliga poäng inspelade senaste sex kamperna, har rätat till tabelläget rejält. Just nu är Ingelstad IBK sexa i sammandraget.

Det är dock tajt: det skiljer bara fyra poäng ner till Hovmantorps GOIF som är tredje sist.

– Vi var ju medvetna under hösten att vi kunde åka ur serien, och då fick vi ställa om mentalt. Det var ingen svår omställning, alla visste vad det gällde.

Annars kanske det är svårt att ställa om från att ha sett sig själva som ett topplag, till att spela för sin existens i serien?
– Kanske, men jag upplever inte att det var så för oss, men vi la också ganska snabbt bort tanken om att hota om uppflyttning när vi förlorat ett gäng matcher. Vi visste att så många som fyra lag kunde åka ur och vi ville bara göra det bästa av säsongen.

Bra form nu, men ni kan inte slappna av?
– Absolut inte. Vi satsar på att gå rent i spurten, vi ska fixa kontraktet på egen hand och inte vara beroende av resultat i andra matcher. Ett par segrar till kommer säkert krävas, några lag bakom oss kommer också ta poäng.

Ingelstad IBK har just nu sex lag bakom sig i tabellen.

De senaste veckorna har Ingelstad IBK tagit fem segrar, och alla de vinsterna har kommit mot lag bakom i sammandraget. Nu väntar match mot Westerviks IBK, det sjätte laget man har bakom sig.

Vinst där och det är inget snack om att Ingelstad IBK vunnit ”rätt” matcher.

– Westervik är väl ett lag om vi ska slå på pappret och sett till tabellen, men vi har inte tagit många segrar mot dem på bortaplan genom åren, och det finns inga givna matcher i den här serien.

Ni vann med 5-3 på hemmaplan, vad minns du?
– Jag har inga större minnen, men tror att de gjorde lite mål på saker vi snackat om innan, där vi slarvade i uppspelen.

Rasmus Åberg själv då? Jo, han ger sig själv godkänt den här säsongen.

– Jag känner att jag har gjort en jämn säsong prestationsmäsigt, men hade gärna gjort lite fler poäng, säger 20-åringen.

Han går i sina föräldrars fotspår, då båda tidigare spelat i Ingelstad IBK.

– Jag pendlar från Växjö, och när jag lämnade Vipers så kändes det rätt givet att gå till Ingelstad. Mamma och pappa har alltid talat väl om föreningen och har fortfarande många bekanta där.


ARTONDE OMGÅNGEN

16 februari
Väckelsångs IK – Tenhults IF 4-5 (förlängning)
Nässjö IBF – KFUM Jönköping 6-10
Slätafly/SK IBK – Ingelstad IBK 1-8
Westerviks IBK – Växjö IBK Utveckling 4-8
Hovmantorps GOIF – Sävsjö IBK 7-14
Jönköping IK Utveckling – Vimmerby IBK 3-7

19 februari
Hovmantorps GOIF – Slätafly/SK IBK 10-4


NITTONDE OMGÅNGEN

23 februari
KFUM Jönköping – Slätafly/SK IBK
Växjö IBK Utveckling – Nässjö IBF
Sävsjö IBK – Vimmerby IBK
Hovmantorps GOIF – Väckelsångs IK
Tenhults IF – Jönköping IK Utveckling
Westerviks IBK – Ingelstad IBK

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS