Tvillingarnas nya utmaning: ”Börjar komma in i det”

Publicerad
Foto Husqvarna IK
Tvillingarna Hanna och Malin Johansson har hittat tillbaka till innebandyn igen och lirar nu med Husqvarna IK i D1. ”Alltid känts som vi skulle tillbaka”, säger systrarna.

Som unga spelade tvillingsystrarna Hanna och Malin Johansson innebandy i Tranemo IBK, men när de blev äldre så valde de att satsa på fotbollen.

Förra vintern kom dock innebandygnistan tillbaka.

Systrarna valde att lägga ner fotbollen – de har spelat med Nittorps IK senaste åren – och i våras började de träna och spela med Westbo IBK i division två, eftersom de hade gamla lagkamrater i det laget.

Sex, sju år senare är 25-åringarna alltså tillbaka på innebandyplanen igen.

– Vi fick tillbaka suget. Vi tänkte mest träna och känna på det i Westbo, men de hade en del skador och ont om folk så vi fick spela matcher också, säger Malin Johansson.

– Det har nog alltid känts som att vi någon gång skulle tillbaka till innebandyn. Vi var inte så gamla när vi valde fotbollen för att det blev för mycket med innebandy också, men vi valde aldrig bort innebandyn för att det var tråkigt, säger Hanna Johansson.

Till i år skrev duon på för D1-laget Husqvarna IK.

– Det är stor skillnad mot tvåan, i alla fall i de matcher vi spelat hittills. Det är tuffa och hårda träningar också, säger Hanna, och fortsätter:

– Fysiskt är det annorlunda att gå från fotboll till innebandy. Fotboll är mer att hålla ut i 90 minuter, här handlar det om att gå in och köra i en minut och sedan vila. Det tar lite tid att anpassa sig, men nu börjar vi komma in i det.

Tvillingarna är nöjda med första tiden i nya klubben.

– Det har varit jättebra, ett härligt lag med bra sammanhållning, säger Malin.

Men trots att Hanna och Malin är tvillingar och har följts åt i idrottskarriären så spelar de på olika positioner. Hanna är forward medan Malin är back, trots att det var tvärtom i fotbollen där Hanna var mittback och Malin mittfältare.

– Det har bara blivit så, jag vet inte varför, säger Malin.

Tränaren Jimmy Olausson beskriver tvillingarna som två slitvargar som gör allt för laget.

– Vi är två spelare som är starka i duellerna, säger Hanna.

Den stora frågan: finns det någon tvillingkemi?

– Jag vet inte. Vi fungerar bra när vi spelar tillsammans, men det beror kanske mer på att vi känner varandra så bra snarare än att vi är tvillingar. Det är kul att spela med någon som man är så samspelt med, som man känner sådan tillit till. Vi trivs ihop, säger Malin.

Bråkar ni aldrig?
– I perioder när vi var små kanske vi gjorde det, men det är längesedan. Fast ja, det kan hetta till på plan ibland, om man till exempel inte får en passning som man tycker man borde fått, haha.

Husqvarna IK har inlett säsongen med att ta åtta av nio möjliga poäng.

– Vi är inte nöjda med matchen mot Stenåsa-Sandby-Gårdby, där kändes det mer som att vi förlorade en poäng än tog två poäng. De andra matcherna har varit bra och starten totalt sett får ses som bra, säger Hanna.

Nu väntar rivalmöte och tidig seriefinal då Husqvarna IK ställs mot Hovslätts IK på bortaplan.

– Det känns att det är något extra i luften, att det är derbyvecka. Det blir en tuff match, de är bra. För oss handlar det om att sätta det kollektiva försvarsspelet och ta vara på våra chanser. Vi mötte dem på försäsongen och då var det jämnt, vi föll på straffar, så det kan nog bli jämnt igen, säger Hanna.


TREDJE OMGÅNGEN

19 oktober
Värnamo IK – Ingelstad IBK 4-5

20 oktober
FBC Karlskrona – Stenåsa-Sandby-Gårdby IF 3-3

21 oktober
Husqvarna IK – Sävsjö IBK 3-1
Hovslätts IK – CL98IC 5-5

22 oktober
Växjö IBK Utveckling – Vetlanda IBF 3-7


FJÄRDE OMGÅNGEN

27 oktober
Vetlanda IBF – Stenåsa-Sandby-Gårdby IF
CL98IC – Ingelstad IBK

28 oktober
Växjö IBK Utveckling – Sävsjö IBK
Värnamo IK – FBC Karlskrona
Hovslätts IK – Husqvarna IK


Foto: Husqvarna IK

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS