Tippas i D1-topp: ”Det får de gärna tro”

Publicerad
Dam 1.4

På lördag drar damernas division ett i gång. CL98IC kom tvåa i serien i fjol och topptippas av supportrarna i år också. ”Vi är lite osäkra på var vi står”, säger tränaren Tobias Johansson.

Småland Blekinge IBF har samlat in supportertips inför starten på damernas division ett på lördag.

I det tipset finns tre tydliga topplag: CL98IC, Olofströms IBK och Hovslätts IK.

CL98IC, som kom tvåa i serien i fjol, är med knapp marginal tippade om serievinnare.

– Det får de gärna tro, säger CL98IC-tränaren Tobias Johansson om tipset.

– Det är kul att allmänheten tror på oss, det gör vi själva också även om vi är ödmjuka inför det som komma skall. Tipset hänger säkert samman med att vi gjorde en fin säsong i fjol och kvalade mot allsvenskan.

Håller du med om tippade toppen?
– Jag ser både Olofström och Hovslätt som ganska givna topplag. Bakom dem är det lite mer öppet.

CL98IC har haft en stor omsättning i truppen inför i år.

– FBC Kalmarsund hade inget lag i JAS eller division två i fjol och många av deras spelare kom till oss, vilket var bra både numerärt och kvalitetsmässigt. Nu har FBC startat upp lag igen och många har vänt tillbaka till moderklubben. Några har dessutom slutat och nu är bara en av FBC-tjejerna som kom förra året kvar. Vi har fått in två nya spelare och sedan fyllt på underifrån. Vi har tappat både numerär och kvalitet och det i kombination med en försäsong där vi blandat och gett gör att vi är lite osäkra på var vi står, säger Tobias.

– Vi vill vara med i toppen och bråka, det är både klubbens och lagets ambition, men om vi ska vara seriefavoriter låter jag vara osagt.

Spetsarna Melanie Holtorf och Annie Wennerström är i alla fall kvar i truppen.

– Det är så klart viktigt och de hade kunskaper som gjorde skillnad för oss förra säsongen. De har både spetsegenskaper och rutin. Viktigt med lite äldre spelare som varit med ett tag i det unga laget som vi har.

I lördagens premiärmatch ställs CL98IC mot Sävsjö IBK som kom sjua i fjolårets serie, och som är tippade sexa i tabellen av supportrarna i år.

– Vi hade tre tuffa matcher mot dem i fjol, två i serien och en i cupen. De är ett skickligt lag men tror de också haft en del omsättning, så de är kanske också osäkra på var de står. Det är hemmapremiär så kommer säkert vara lite spänt och nervöst hos oss, men vi känner oss redo.

Vad blir viktigast?
– Att vi startar säsongen med 100 % fokus och inställning, då kommer jag känna mig trygg. Är vi konsekventa med vårt spel över 60 minuter så blir vi svårslagna. Vi hade en match mot Olofström nyligen där vi dominerade och hade 4-0 efter halva matchen, men sedan havererade vi totalt sista 30 minuterna. Det vill vi inte se igen, så att hålla i spelet över hela matchen är viktigt.


SUPPORTRARNAS TIPS

  1. CL98IC
  2. Olofströms IBK
  3. Hovslätts IK
  4. FBC Karlskrona
  5. Jönköping IK Utveckling
  6. Sävsjö IBK
  7. Husqvarna IK
  8. Växjö IBK Utveckling
  9. Värnamo IK
  10. Vetlanda IBK


PREMIÄROMGÅNGEN

1 oktober
Värnamo IK – Vetlanda IBF
CL98IC – Sävsjö IBK
FBC Karlskrona – Husqvarna IK
Hovslätts IK – Jönköpings IK Utveckling

2 oktober
Växjö IBK Utveckling – Olofströms IBK

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS