Tillfällig comeback: ”Det kändes väldigt ovant”

Publicerad
Bild Hovmantorps Goif
Jacob Gustavsson är tillbaka på planen den här veckan och tror på en vändning för formsvaga Hovmantorps GOIF. ”Det gäller att släppa ner axlarna”, säger 31-åringen.

I måndags förlorade Hovmantorps GOIF med 5-8 mot Ingelstad IBK på bortaplan.

Noterbart?

Veteranen Jacob Gustavsson var tillbaka på planen. 31-åringen lade av efter förra säsongen efter en gedigen karriär som poängspottande forward och har i år varit assisterande tränare i Hovmantorps GOIF.

Gustavsson hamnade också i poängprotokollet när han spelade fram till 3-5-reduceringen i andra perioden.

– Jag hoppade in mitt i matchen, i andra perioden, och brände ett dunderläge i första bytet. Jag fick en passning och hade mer eller mindre öppet mål, men sköt rakt i magen på målvakten, säger Jacob Gustavsson.

– Jag hade massor av energi när jag kom in, skapade lägen i varenda byte, men i tredje perioden låste det sig för både mig och laget.

Hur mår kroppen?
– Inte så bra, det var många ovana rörelser i måndags, och jag hade bara gjort en halv innebandyträning innan jag spelade.

Så nu har du gjort comeback?
– Haha, nä, vi hade många spelare borta och det har gått lite knackigt på slutet, och kan jag bidra på något sätt så ville jag göra det. Innan hade jag sagt att dörren var helt stängd, men jag fick ändra mig.

En innebandydörr kan kanske vara stängd, men den är aldrig låst… det har vi märkt många gånger?
– Haha, lite så. Jag spelar under fredagen också, sedan så hoppas jag att många spelare är tillbaka. Jag ser mig som tränare nu och vill inte ta en plats för våra unga spelare.

Inte ens om du gör hattrick och känner att du har målkänslan kvar?
– Gör jag det får jag köpa en trisslott, haha. Man ska aldrig säga aldrig, men det finns faktiskt ytterligare en anledning till att jag spelar den här veckan.

Jaså, vad?
– Det är hemligt och blir officiellt nästa vecka.

Hovmantorps GOIF öppnade årets säsong strålande. De åtta första matcherna bjöd på fem vinster och två kryss.

Därefter? En inspelad poäng på sex matcher.

– I början fick vi träff i alla formationer och det var jäkligt kul. Sedan, efter vinsten mot Väckelsång, så har det varit djup nedförsbacke.

Vad har hänt?
– Den stora skillnaden är självförtroendet. Vi tror varken på spelidén eller oss själva längre. Det vi gjorde i höstas vågar vi inte göra längre. Vi har bra spelare, men noll självförtroende.

Hur ska ni bygga upp det igen?
– Jag önskar att det fanns ett enkelt svar. Vi behöver helt enkelt släppa ner axlarna lite.

Hur mår du?
– Alltså, varken jag eller Albin (Stjernkvist, huvudtränare) har sovit så bra de senaste månaderna. Det är tungt. Nils van del Poel sa många kloka saker, bland annat att han inför OS accepterat det faktum att han kunde misslyckas. Jag är i samma tankebanor nu, jag har förlikat mig med tanken på att vi kan åka ur H2. Det är på ett sätt skönt. Därmed inte sagt att vi ska göra allt och lite till för att hålla oss kvar, men tanken skapar mer ro i mig.

Närmast väntar tuffast möjliga utmaning i form av serieettan KFUM Jönköping.

– På ett sätt är det skönt att möta dem, vi behöver inte tänka, bara släppa ner axlarna och göra vårt yttersta. Vi hade en liknande match i cupen mot Hovshaga innan jul. Då hade vi också manfall och noll förväntningar, men gjorde en bra prestation. Jag hoppas vi kan ta med oss det nu. All press är på dem.

Ni är nia i tabellen men det är bara tre pinnar upp till sjätteplatsen och ni har en hängmatch att spela, utgångsläget för att hålla er kvar är ändå helt okej?
– Absolut, ser vi på schemat framöver så ska vi kunna ta poäng i alla matcher.


FEMTONDE OMGÅNGEN

29 januari
Nässjö IBF – Tenhults IF 6-5
Ingelstad IBK – Hovmantorps GOIF 8-5

30 januari
Westerviks IBK – Vimmerby IBK 4-5
Växjö IBK Utveckling – Sävsjö IBK 6-2

31 januari
Slätafly/SK IBK – Väckelsångs IK 4-5 (efter övertid)
KFUM Jönköping – Jönköping IK Utveckling 12-2

SEXTONDE OMGÅNGEN

2 februari
Väckelsångs IK – Växjö IBK Utveckling
Vimmerby IBK – Nässjö IBF
Hovmantorps GOIF – KFUM Jönköping
Jönköping IK Utveckling – Ingelstad IBK

3 februari
Sävsjö IBK – Slätafly/SK IBK
Tenhults IF – Westerviks IBK

Foto: Hovmantorps GoIF

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS