Stark återhämtning i Småland Blekinge efter pandemiåren

Publicerad
Starkåterhämtning Kopiera

I samband med Serieanmälan blev det väldigt tydligt för oss att innebandyn i vårt distrikt går väldigt bra, fler utövare lockas till vår idrott och våra medlemsföreningar gör ett strålande arbete inom sitt upptagningsområde. 

Ser vi till våra licenser och jämför med säsongen 2019/2020 så har vi en ökning med 12,3 % och det är flickor grön nivå som ökar mest med hela 63 % och på blå nivå är ökningen 17 % för flickorna. 

När det kommer till anmälda lag inför 2024/2025 i jämförelse med 2019/2020 så ser vi att ökningen syns på barn- och ungdomssidan där grön nivå ökar med nästan 22%, blå och röd nivå ökar med hela 33 %.  

På seniorsidan gällande antal lag så är det nästan helt oförändrat på damsidan (junior och senior) jämfört med 2019/2020 och på herrsidan (junior och senior) ser vi en ökning med 12 %. 

Ser vi totalen för anmälda lag till säsongen 2024/2025 så är vi uppe på 1000 lag som är anmälda till seriespel inklusive Smålandscupen. 

Bra jobbat alla föreningar!! 

”Fantastiskt roligt att vi har så många lag i seriespel och att vi ser ett så stort intresse från de yngsta spelarna och framför allt intresset att börja spela innebandy från flickor.” 

Håkan Söderman – Tävlingsansvarig 

”Ett redan starkt innebandydistrikt växer. Mycket glädjande att vi har kommit tillbaka starkt efter nedgången under coronaepidemin. Efter den lyckade sammanslagning av Småland och Blekinge till ett distrikt ser vi att vi stärker vår position som ett av Sveriges ledande innebandydistrikt. Detta är ett kvitto på det goda jobb alla ledare i våra föreningar gör varje dag.  

Är oerhört stolt över att få representera Småland Blekinge Innebandyförbund och dess verksamhet.” 

Roger Ödebrink – Ordförande 

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS