Missar toppmötet: ”Jag manar på laget”

Publicerad
Karlskrona 2 Foto Daniel Wiberg

Under fredagen väntar tidig H2-seriefinal när FBC Karlskrona gästar Gransholms IF. Gästernas kapten Aladin Hindawi missar toppmötet. ”Får mana på grabbarna”, säger han.

Den tionde H2-omgången bjuder på ett toppmöte när ettan Gransholms IF tar emot tvåan FBC Karlskrona. Två poäng skiljer lagen åt.

Seger för FBC Karlskrona innebär således att laget tar över serieledningen.

– Det ska bli spännande, det är många som är taggade. Vi vill gå in och visa Gransholm att vi är bättre än dem. Jag tror på en jämn match, men vi ska vinna, vi är i den här serien för att gå upp, säger lagkaptenen Aladin Hindawi.

När Småland Blekinge Innebandyförbund samlade in serietips från supportrar inför säsongen så tippades FBC Karlskrona bli serievinnare.

Nu har man alltså chansen att gå upp i serieledning.

Foto: Daniel Wiberg

– Många i vårt lag var besvikna efter förra säsongen och att vi inte gick upp då. Vi slogs länge om en plats i toppen men räckte inte hela vägen. Vi gav upp lite för tidigt. Vi är riktigt revanschsugna i år, säger Aladin.

– Alla känner att vi ska gå upp. Vi har satt ribban högt och det är viktigt att vi aldrig slappnar av, vi måste fortsätta utvecklas och behålla hungern.

Vad säger du om säsongen hittills?
– Den har varit bra till största del. Vi har två matcher där vi lagt oss platt. Det går inte att göra en felfri säsong men i de matcherna saknade vi rätt inställning. Vi vet hur bra vi kan vara, vi slog division ett-lag under försäsongen, men det gäller att vi gör jobbet i varje läge.

Gransholms IF är nykomlingar i H2 men lagets framfart överraskar inte Aladin.

– Jag har förstått att de värvat in en del bra spelare så visste att de skulle vara med i toppen. De har gjort det bra.

Vad måste klaffa för er mot dem?
– Avsluten. Att skjuta mycket. Vårt problem hittills har varit att vi skjutit för lite och nästan velat passa in bollen i mål. Vi måste lasta i väg fler skott och hugga på fler returer. Det och att ha rätt inställning, men det ska inte vara några problem, vi vet att vi inte kan göra något halvhjärtat.

Aladin Hindawi kommer dock att missa toppmötet.

23-åringen har inte kunnat spela de senaste matcherna på grund av en hjärtsäcksinflammation. Han hoppas vara tillbaka i spel kommande vecka.

– Jag spelar oavsett hur jag mår, även om benet går av så lirar jag vidare, men nu fick jag kasta in handduken. På en träning såg jag bara tre, fyra meter framåt, resten var suddigt, och kunde knappt andas. Var tvungen att kolla upp vad det var, och då visade det sig vara en hjärtsäcksinflammation, säger han.

– Det är inget allvarligt, men om jag tränar kan det bildas vätska kring hjärta och lungor. Jag måste vila tre till sex veckor och får inte anstränga mig alls. Det är segt.

Hur är det att stå vid sidan om?
– Det är tufft att missa matcher, men får acceptera det. Jag försöker bidra med energi och inställning och mana på grabbarna. Jag tjatar om att vi inte ska släppa på gasen och ha fokus på vårt mål att gå upp. Jag ska inte säga att jag skäller på killarna, men de får höra om något inte är okej.

Är du en framtida tränare?
– Haha, det får vi se. Jag vill spela minst tio år till.

Inför den här säsongen blev Aladin Hindawi utsedd till ny lagkapten.

– Mitt fokus har inte handlat om egna spelet utan om att mana på laget och se till att vi levererar. Jag pushar på. Jag hade kunnat göra lite mer poäng och skjuta lite mer, men det viktigaste är att laget levererar.


NOTERAT I H2

– Gransholms IF toppar tabellen på 22 poäng, två pinnar före FBC Karlskrona


SÅ GICK DET I NIONDE OMGÅNGEN

2 december
Växjö IBK Utveckling – Gransholms IF 5-4 (förl)
FBC Karlskrona – Slätafly/SK IBK 3-1
Värnamo IK – Ingelstad IBK 5-7
Craftstaden IBK Oskarshamn – Sävsjö IBK 5-10
Jönköping IK Utveckling – Vimmerby IBK 8-9
KFUM Jönköping – Hovmantorps GOIF 9-10


TIONDE OMGÅNGEN

9 december
Hovmantorps GOIF – Craftstadens IBK Oskarshamn
Gransholms IF – FBC Karlskrona
Ingelstad IBK – Växjö IBK Utveckling
Jönköping IK Utveckling – KFUM Jönköping
Vimmerby IBK – Sävsjö IBK
Värnamo IK – Slätafly/SK IBK

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS