Lyft jämfört med i fjol: ”Vi har fått en nystart”

Publicerad
Bild Växjö Vipers
I fjol kom Växjö IBK Utveckling näst sist i D1 och fick en gratisplats i årets serie tack vare en vakans. I år har laget fått en kanonstart. ”Vi har tagit vara på chansen”, säger Julia Magnusson.

I fjol kom Växjö IBK Utveckling näst sist i D1 och åkte ur serien, men fick sedermera en gratisplats sedan en vakans uppstått.

Den chansen har tagits tillvara så här långt.

Efter fem omgångar i årets D1 så ligger Växjö IBK Utveckling tvåa i serien efter att ha vunnit fyra av fem matcher.

– Förra säsongen kom vi inte alls upp i tempo och gjorde inga mål, vi höll inte nivån som vi kan vara på. I år har vi fått en helt annan start och vunnit lite matcher, säger Julia Magnusson.

Vad är skillnaden?
– Vi har bytt spelsystem och fått en nystart. En stor del är spelsystemet, helt klart. Men också att vi kommit närmare inom laget.

Vad är nytt i spelsystemet?
– Vi sätter en helt annan press i år, det gör att vi vinner fler bollar och skapar fler målchanser. Vi har ökat kraven på varandra också.

Målskyttet är en tydlig skillnad. I fjol gjorde Växjö IBK Utveckling tredje minst mål i serien, nu har man gjort näst flest.

– Skönt att få in lite bollar, säger Julia Magnusson.

Hon själv beskriver sig som en glädjespridare utanför planen, och ett energiknippe – med sin fart och fysik – på planen.

– Jag försöker bidra med det jag kan, säger 20-åringen.

Du är inte gammal, men ändå en av de äldsta i laget?
– Vi har ett ungt lag och jag har väl fått ta en roll med lite mer ansvar, men jag tycker bara att det är kul. Försöker hjälpa de yngre att komma in i det.

I förra omgången satte Julia Magnusson första målet för säsongen när Ingelstad IBK besegrades med 8-4.

En speciell match på många vis, eftersom Julia bor i Ingelstad och mötte sin syster Linnea Magnusson. Båda bor kvar hemma – och lever alltså tillsammans, men spelar i två olika lag i samma serie.

– Det är klart det är speciellt, hon var lite sur efter matchen senast, säger Julia.

– Linnea var faktiskt med och körde med oss i Växjö under försäsongen och spelade även de första seriematcherna, men valde sedan att flytta tillbaka till Ingelstad IBK där hon spelat de senaste matcherna. Så vi inledde som lagkamrater, och spelade även tillsammans, och sedan, på bara några veckor, var vi motståndare.

Hur är er relation?
– Bra, vi snackar mycket innebandy. Kanske inte avslöjar så mycket om våra lag, men vi gillar att vara ute och skjuta tillsammans, och har vi tråkigt brukar vi ta klubban och passa lite. Det blir en del innebandy, haha.

Ni är ett stöd för varandra?
– Absolut.

Växjö IBK Utveckling har alltså fått en kanonstart på säsongen och i helgen väntar toppmatch då serietrean Husqvarna står för motståndet.

Det blir Växjös offensiv mot Husqvarnas defensiv, då gästerna släppt in minst mål i serien.

– Lite så. Det blir en spännande match. För oss handlar det om att fortsätta sätta vår press och gå framåt, säger Julia Magnusson.

Ni har fått en bra start, vad gör ni för att inte bli bekväma?
– Det är viktigt att inte ta något för givet. Vi som var med förra året vet hur det kan vara. Det gäller att fortsätta kämpa och peppa varandra, som vi gjort hittills.


FEMTE OMGÅNGEN

10 november
FBC Karlskrona – CL98IC 6-11

11 november
Husqvarna IK – Värnamo IK 3-2
Stenåsa-Sandby-Gårdby IF – Hovslätts IK 3-8
Ingelstad IBK – Växjö IBK Utveckling 4-8

12 november
Sävsjö IBK – Vetlanda IBF 8-3


SJÄTTE OMGÅNGEN

17 november
CL98IC – Stenåsa-Sandby-Gårdby IF
Vetlanda IBF – Värnamo IK

18 november
Hovslätts IK – FBC Karlskrona
Ingelstad IBK – Sävsjö IBK

19 november
Växjö IBK Utveckling – Husqvarna IK


Foto: Växjö Vipers

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS