Kval: Väckelsångs IF – Westerviks IBK

Publicerad
Kval Väckelsång
Väckelsångs IF och Westerviks IBK föll i den första kvalrundan mot H2. Nu får lagen en chans till.
Väckelsångs IF och Westerviks IBK föll mot Nässjö IBF respektive Tenhults IF i kvalet mot H2.

Men eftersom det finns en tredje plats i H2 vakant inför kommande säsong så får lagen en chans till att avancera i seriesystemet.

Väckelsångs IK och Westerviks IBK möts i bäst av två matcher där vinnaren spelar i H2 i höst.

Väckelsångs IK vann den första matchen mot Nässjö IBF med 6-5 på bortaplan, men 2-7-föll sedan på hemmaplan.

– Vi spelade bra i första matchen, det kunde ha gått hur som helst, men vi hade inte energin i andra matchen. Vi var tröttkörda, bland annat efter att ha fått åka till Nässjö en vardag och komma hem sent, vi återhämtade oss aldrig riktigt, säger Ola Karlsson, assisterande tränare.

– Nu är det inte så mycket att gnälla om, det gäller bara att kapitalisera på ilskan och frustrationen och ta nya tag mot Westervik.

Westerviks IBK föll i båda matcherna mot Tenhults IF: 1-4 hemma, 3-7 borta.

– De var nivåer bättre än oss i båda matcherna. Grabbarna river och sliter och faller med flaggan i topp, men vårt spelade passade inte mot dem. De var bättre än oss, då är det enklare att släppa att vi föll, säger tränaren Christopher Malmberg.

Väckelsångs IF och Westerviks IBK känner varandra väl från division 3 södra. Lagen slutade på samma poäng (Väckelsångs IF vann serien på bättre målskillnad) och lagen vann varsin hemmamatch mot varandra under vintern. Räkna således med ett jämnt kval.

– Det kommer bli supertajt och det är vidöppet. De är jättestarka och har gjort en kanonsäsong. De är ju debutanter och har bara kört på, och har tagit sig hit av en anledning, säger Ola Karlsson.

– Det här känns öppet och det ska bli två kul matcher. De har ett bra lag med några spelare som var högt upp i poängligan. De är snabba i sina omställningar. Det gäller att vi är på hugget och stänger ner deras toppspelare, säger Christopher Malmberg.

Båda tränarna har också nyckeln klar för sig: att hålla sig till sin egen identitet.

– Vi kanske scoutade motståndarna lite för mycket i första kvalrundan, spelarna började grubbla över det i stället för tänka på vad de själva skulle göra. Nu lägger vi motståndet åt sidan och fokuserar på våra egna styrkor, säger Ola Karlsson.

– Vi måste komma tillbaka till vårt normala spel, fortsätta att visa moralen som vi hade i slutet av säsongen. Vi måste lita på varandra, säger Christopher Malmberg.

Nu ska hela säsongen alltså avgöras.

– Det är det här vi tränar för, det här vi vill göra. Ingen kommer ihåg en match i omgång tolv, det är nu det brinner till och varje byte kan avgöra en hel säsong. Det gäller att verkligen älska läget. Vi har fått en chans till. Hade vi inte fått den hade det varit en dålig säsong, nu har vi chansen att få till en bra avslutning, säger Ola Karlsson.

Att inte älta första kvalrundan och våga vinna mer än att vara rädd att förlora är ledord för båda lagen inför det som stundar.

– Vi har skakat av oss de tidigare matcherna. Det är tråkigt och jobbigt när det inte räcker hela vägen, men nu släpper vi det och fokusera på det som väntar. Vi har fått en extra chans och nu ska vi resa oss som fågeln Fenix och göra det bästa vi kan, säger Christopher Malmberg.

SCHEMA

2023-03-28 20:00 Väckelsångs IK – Westerviks IBK
2023-03-31 20:00 Westerviks IBK – Väckelsångs IK

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS