Husqvarna IK kvalar mot Allsvenskan

Publicerad
Foto Evelina Persson
Husqvarna IK vann D1 och nu väntar kval mot Allsvenskan där man ställs mot Landvetter IBK. ”Säsongens efterrätt”, säger Jimmy Olausson.
Efter en imponerande säsong så stod Husqvarna IK som seriesegrare i D1 vilket också innebär kval mot Allsvenskan.

Kval var ett mål för laget, men serieseger inget man räknade med.

– Vi visste att det skulle göras om i seriesystemet, men inför säsongen så hade vi ärligt talat missat att bara ettan i D1 får kvala uppåt, i stället för ettan och tvåan som tidigare, så vårt initiala mål var topp två och att få kvala. När säsongen drog i gång insåg vi att bara ett lag fick kvala, men vi trodde kanske inte på seriesegern, det är tuff konkurrens i D1. Nu tog vi ändå seriesegern, och det är så klart otroligt skönt, säger sportchefen Jimmy Olausson, och lägger till:

– Kval blir en härlig efterrätt på säsongen.

Varför vinner ni serien?
– En fantastisk lagsammanhållning och spelare som verkligen tagit ansvar. Många tycker det är kul att spela i vår klubb. Därtill måste så klart tränarnas arbete framhållas, genom engagemang och bra coachning har de fått ihop helheten tillsammans med spelarna.

Är det så, många som tycker det är så kul att spela i er klubb?
– Ja, absolut. Jag har både gjort enkäter och snackat mycket med tjejerna, många säger att det här är den bästa klubben och det bästa laget de spelat med. Även spelare som varit runt mycket. Glädjen att vara i det här sammanhanget tror jag har stor betydelse för framgångarna.

Hur syns glädjen?
– Vi ser träningsnärvaron och utvecklingen hos spelarna, inte minst. Vi har 30 spelare på träningarna ibland, det är också en styrka för oss att ha en sådan bred trupp. Vi står inte och faller mer enskilda spelare, är någon borta så finns det andra som kan kliva in.

Nu väntar alltså kval mot Landvetter IBK, vinnare av sin D1-serie. Kvalet spelas i bäst av tre matcher och vinnaren spelar i Allsvenskan nästa säsong.

Husqvarna IK börjar borta, har andra matchen hemma och en eventuell tredje match spelas på bortaplan.

– Vi har gått bra hemma och har så klart en fördel av att spela hemma, det är alltid kul att ha publiken med oss. I år har vi varit bra på bortaplan också, men klart att Landvetter har fördel av att ha en eventuell tredje match på hemmaplan, säger Jimmy Olausson.

– Vi kommer så klart ge allt för att vinna det här kvalet, som jag sa så är det efterrätten på säsongen. Vi är medvetna om att vi möter ett bra lag, de har inte förlorat en match i sin serie, så vi ser oss lite som underdogs. De har ett ganska ungt och snabbt lag, så vi får se upp.

Var är nyckeln för er?
– Att vi sätter försvarsspelet och tar nytta av vår rutin. Jag tror båda lagen kommer vara hungriga, så det är full fart som gäller.

Det blir också bra drag på läktarna i kvalet.

– Vi vet att Landvetter sålt över 400 biljetter till sin första match, och vi kommer sannolikt att nå dit också. Det är jättekul.

Noterbart är också att herrlaget i Husqvarna IK gått upp i H2 via kval precis.

– Det är inspirerande. Vi såg deras kval och de kommer att se vårt kval, det är positiva vindar som blåser i klubben, säger Jimmy Olausson.

– Det vore ju fantastiskt om både dam- och herrlaget lyckades i kvalet samma säsong!

SCHEMA

29/3 15.00 Landvetter IBK – Husqvarna IK
1/4 15.00 Husqvarna IK – Landvetter IBK
7/4 17.00 Landvetter IBK – Husqvarna IK

Foto: Evelina Persson

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS