En familjeaffär: ”Vi är många som är engagerade”

Publicerad
Blychert 1
Familjen Blychert är djupt involverad i Tenhults IF och senast fanns hela fyra familjemedlemmar med i poängprotokollet. ”Vi har föreningen i hjärtat”, säger Niclas.

När Tenhults IF slog tillbaka Nässjö IBF med 5-1 under onsdagskvällen så var det fyra (!) spelare från familjen Blychert som noterades i poängprotokollet.

Därtill stod Niclas Blychert i båset som huvudtränare för laget.

– Det är en familjär förening och vi är många i familjen som är engagerade, säger Niclas Blychert och skrattar.

Ja, han själv klev in som huvudtränare för två år sedan efter en skadad fot hindrat den aktiva karriären.

Tvillingbrorsan Anders Blychert, 47 år, spelar fortfarande. Efter att ha missat säsongsinledningen så gjorde han säsongsdebut i H2 i onsdags, och gjorde ett mål och en assist.

Anders son Hannes fanns också med i uppställningen och blev målskytt, och hans äldre son, Albin, brukar träna med A-laget och varva det med spel i B-laget.

Niclas söner Melwin (en assist) och Malcolm (ett mål) gjorde också poäng mot Nässjö IBF.

Både Anders och Niclas har yngre söner som också spelar innebandy, och Niclas fru Sofia sköter kiosken under hemmamatcherna.

– Vi har föreningen i hjärtat allihop. Jag själv har ett stort engagemang och driv, och har alltid varit involverad i föreningen. Hade det inte varit för min fot hade jag nog spelat själv. Det är klart att en del förknippar innebandyn i Tenhult med Blychert eftersom vi är många som är involverade, säger Niclas.

Din brorsa, 47 år, spelar alltså fortfarande?
– Ja, det måste vara unikt på den här nivån. Han håller i. Han fyller 48 i december dessutom.

Tenhults IF är nykomlingar i H2 i år.

– Vi har varit ett lag som varit i trean och fyran, men när jag tog över för två år sedan så bestämde vi att vi ville upp i tvåan. Första året föll i vi i kvalet, i våras lyckades vi gå upp. Nu handlar det om att etablera oss, säger Niclas.

– Det finns ett stort intresse för föreningen och det har ökat de senaste åren. Det tror jag är en kombination av att det är elva spelare från Tenhult i truppen plus att vi blivit mer ambitiösa i vår satsning. Tenhult Ultras bidrar med stämning på matcherna, det blir underhållande för publiken och vi fyller hallen många gånger under säsongen.

H2-starten har varit bra. Laget föll i premiären, men har sedan tagit tre raka vinster.

– Det är en bra start och viktigt att vinna lite i början som nykomling, det ger en viss trygghet.

Ni ska vara på den här nivån?
– Ja, målsättningen att etablera oss, så vi tävlar vidare. Sedan är det tufft i år med serieomläggning och nära halva serien kan ju trilla ur. Vi måste bli sexa, sjua något för att känna oss säkra. Det blir en stor utmaning som nykomling, men vi tävlar och kör.

Vad kan du säga om truppen?
– Grunden är från truppen i fjol, sedan har vi fyllt på med två spelare, en back och en forward, för att bli lite bredare. Vi har en bra blandning av bredd och spets. Framför allt har vi mycket hjärta, och det tror jag kommer att ta oss långt. Det är jobbigt att möta oss.

Niclas Blychert säger att han inspireras av SSL-klubbar som Pixbo och Storvreta när det kommer till spelidé.

– Det är lag som är starka defensivt och som har snabba vändningar, och det har vi, utan att för den delen vara passiva eller statiska. I många matcher kommer Tenhult också vara spelförande och äga mycket boll.

En styrka att kunna anpassa spelet?
– Absolut, det märker vi inte minst i den här serien där vi mött lag som har varierande spel, då gäller det att kunna anpassa sig.

Nu väntar match mot Westerviks IBK som fått en tuff H2-start med fyra förluster och en nolla i poängkolumnen.

– Det är svårt att möta lag som inlett med ett gäng förluster och som gör allt för att ta poäng. Trots sina förluster så har de spelat jämnt i sina matcher, så vi måste anstränga oss. Vi spelade mot Moheda i cupen förra veckan och då hade vi dålig inställning och förlorade, det får inte hända igen. Det gäller att vi går in med rätt inställning.

Och vi får se några Blychert i poängprotokollet?
– Det får vi säkert, haha.


FJÄRDE OMGÅNGEN

23 oktober
Sävsjö IBK – Växjö IBK Utveckling 6-3

24 oktober
Vimmerby IBK – Westerviks IBK 7-5
Jönköping IK Utveckling – KFUM Jönköping (flyttad till 7/11)

25 oktober
Väckelsångs IK – Slätafly/SK IBK 6-3
Hovmantorps GOIF – Ingelstad IBK 6-5
Tenhults IF – Nässjö IBF 5-1

FEMTE OMGÅNGEN

27 oktober
Nässjö IBF – Vimmerby IBK
Westerviks IBK – Tenhults IF
Slätafly SK/IBK – Sävsjö IBK
Växjö IBK Utveckling – Väckelsångs IK
Ingelstad IBK – Jönköping IK Utveckling

29 oktober
KFUM Jönköping – Hovmantorps GOIF

Foto: Blychert

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS