Efter lagets fina start: ”Tycker jag är överskattad”

Publicerad
Väckelsång
Nykomlingen Väckelsångs IK har inlett H2-säsongen övertygande men meriterade Alexander Berglund, 32, är inte nöjd med sig själv. ”Tycker att jag är överskattad”, säger han.
Väckelsångs IK är nykomlingar i H2 den här säsongen.

Laget föll i båda kvalrundorna i våras, men fick en gratisplats i serien efter att en vakans uppstått. Nu är man trots det bäst av ligans nykomlingar i kraft av en fjärdeplats i tabellen efter sju spelade matcher.

– Poängmässigt är det absolut en godkänd inledning, säger Alexander Berglund.

32-åringen är från Väckelsång och kom tillbaka till klubben i fjol efter att ha varit runt i regionen, där han bland annat var med och spelade upp FBC Kalmarsund i SSL och gjorde en säsong i högsta serien.

Faktum är att Alexander Berglund spelat i division fem, fyra, tre, två, ett, Allsvenskan och SSL.

– Haha, ja, jag sa någon gång att jag får väl spela i division sex i Skåne också, för att få med allt. Det är enorma skillnader mellan serierna, så är det ju.

Att gå upp i SSL måste vara ett av de största minnena?
– Så är det absolut, det var en härlig lagprestation. Som personliga höjdpunkter måste jag också nämna åren med Lagan i Allsvenskan. Då hade jag en framträdande roll och fick mycket förtroende. Så var det inte riktigt i Kalmarsund. Jag vet att vi hade någon resa upp till Umeå där vi skulle möta Dalen, och där jag fick spela en period innan jag hamnade på bänken. Det var väl så där, även om SSL i stort var en kul upplevelse.

I fjol var han alltså tillbaka i Väckelsångs IK igen och var med och tog upp laget i H2, även om det blev en speciell väg med tanke på att det kräves en vakans för att fixa avancemanget.

– Vi vann vår serie och det var över förväntan, men sedan kom vi inte upp i klass i kvalet, säger han.

Hur ser målsättningen i år ut?
– Det är att klara kontraktet.

Du är en rutinerad spelare, hur ser din roll i laget ut?
– Jag försöker hjälpa till med en del taktiska delar, är lite assisterande tränare också även om jag lägger mindre tid på det i år jämfört med i fjol. Jag var ju tränare en säsong i Lagan innan jag kände att jag ville spela mer, så har lite koll där. På planen försöker jag bidra med rutin och trygghet. Samtidigt tycker jag att jag är överskattad. Jag får en del kredd för min rutin, men jag är för ojämn… vi har andra i laget som är bättre. Typ Elias Malmkvist, tycker han är vår bästa spelare.

Vad ska du göra för att bli jämnare då?
– Jag vet inte, men måste ta tag i det. Vet inte om lite gnista saknas, men den måste jag ju hitta, annars är det ingen mening att hålla på.

Noterbart: Alexander Berglund har gjort poäng i alla matcher så här långt under säsongen.

– Okej… men jag har varit långt ifrån bra i alla matcher. Poängen i sig betyder inget, man kan bidra på olika sätt, det viktiga är att bidra med något.

I kommande omgång väntar match mot Hovmantorps GOIF. Derby men också viktig match i tabellen, där gästerna är trea i sammandraget, en placering och två poäng före Väckelsångs IK.

– Det blir kul, det var några år sedan vi mötte dem, säger Alexander Berglund.

Vad krävs för att vinna?
– Vi måste få in lite mer struktur i vårt försvarsspel. Vi har fortfarande lite svårt att värdera när vi ska gå eller inte. Vi brukar vara starka defensivt, men vill också vara mer spelförande, men det ena ska inte förta det andra. Vi ska kunna vara strukturerade i försvaret även om vi är spelförande.

Till sist då, hur länge håller Alexander Berglund i sin karriär…?

– Jag tar det år för år, så får vi se. Jag har ju känt på att vara tränare också, även om det tar mycket tid så är det kul. Vi får se helt enkelt.


SJUNDE OMGÅNGEN

10 november
KFUM Jönköping – Nässjö IBF 5-3
Växjö IBK Utveckling – Westerviks IBK 7-8 (ot)
Vimmerby IBK – Jönköping IK Utveckling 10-7
Ingelstad IBK – Slätafly/SK IBK 7-3

11 november
Tenhults IF – Väckelsångs IK 9-8

12 november
Sävsjö IBK – Hovmantorps GOIF 4-7


ÅTTONDE OMGÅNGEN

17 november
Väckelsångs IK – Hovmantorps GOIF
Vimmerby IBK – Sävsjö IBK
Ingelstad IBK – Westerviks IBK
Slätafly/SK IBK – KFUM Jönköping
Jönköping IK Utveckling – Tenhults IF

19 november
Nässjö IBF – Växjö IBK Utveckling

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS