De är tränarnas favorit: ”Det påverkar inte oss”

Publicerad
Foto Anderas Joakimson 1
Tränarna har fått tippa tabellen inför H2-premiären. Favorit till serieseger? KFUM Jönköping. ”Vi har inga problem med det”, säger tränaren Henrik Lindberg.

Tränarna har fått tippa H2-tabellen.

Sju av tolv tränare skickade in sina tips och när sammanställningen är gjord så finns KFUM Jönköping i topp. Laget som blev trea i tabellen i fjol, och som var nära ett avancemang uppåt.

– Vi har inga problem med att folk ser oss som ett av lagen som ska vinna serien, men jag ser flera lag som kommer vara med i kampen, säger tränaren Henrik Lindberg.

Påverkar det er att pekas ut som favorit?
– Nej, jag upplever inte att vi kommer att bry oss om det. Vi har ett ungt och hungrigt lag som vill framåt, många unga spelare vill uppåt med sin innebandy, så vi kommer bara att köra på.

Varför pekas KFUM Jönköping då ut som en av favoriterna?

Två saker sticker ut: laget var trea i serien i fjol, precis utanför avancemang uppåt, och truppen är intakt sedan förra säsongen.

– Vi har tappat någon och fått in någon, men till 95 % så är det samma trupp som förra säsongen. Det ger en trygghet och vi behöver inte börja om med något spelsystem eller liknande. Jag har tränat de här killarna sedan de var knattar, så vi känner varandra väl, säger Lindberg.

– Vår målsättning i fjol var att gå upp i division ett inom två år. Vi var hyfsat nära i fjol och har samma lag nu, så det vore fel att säga att vi inte vill avancera i seriesystemet. Sedan vet vi att det är ett ungt lag, vi har väl en snittålder på runt 19 år, och vi jobbar mycket med utbildning och utveckling. Det finns mycket fart och talang i det här laget, utmaningen är att spela taktiskt till 100 %, men det kommer mer och mer. Vi lärde oss mycket förra säsongen.

Foto: Andreas Joakimson (Även bilden överst)

Rivalen JIK tippas som trea i samma tips, det är också en kamp om att vara bäst i staden?
– Det är alltid kul att spela mot JIK och killarna i våra lag känner ju varandra. Det är roliga matcher. De har många duktiga killar.

Det var en jämn serie i fjol, vad tror du om årets säsong?
– Det är svårt att säga, jag är inte den som djupscoutar andra lag, men en känsla är kanske att det blir lite mer skiktat i år, att vi har en övre och nedre halva. Men vi får se.

KFUM Jönköping förlorade bara fem matcher i fjolårets H2-serie. Bland annat säsongens två första matcher, och kanske, kanske var det inledningen som kostade ett avancemang till slut…

– Vi började lite segt i fjol, det stämmer, säger Henrik.

– Varje poäng i serien är viktig, och vi kom i gång lite sent förra året. Klart vi siktar på att vara med från start i år, men samtidigt försöker vi bara tänka en match i taget. Vi har ett ungt lag och jobbar mycket med process och utveckling, och då tänker vi inte för långt fram.

KFUM Jönköping tjuvstartar H2-serien med match mot Tenhults IF under onsdagskvällen, innan resterande del av premiäromgången spelas till helgen.

– Det ska bli skoj, vi är två lag som känner varandra väl. Vi ska inte fundera för mycket, det är bara tre poäng som gäller. Det märks på killarna att det är premiärdags, det är lite mer allvar i allt, säger Henrik.

Tenhult brukar ha ett ganska rutinerat lag?
– Jo, men de har blandat upp lite. Det har varit mer ”old guys” innan, men de har fått in lite unga killar också. Det blir en intressant och tuff match.

Vad är nyckeln för er?
– Det är att sätta grunderna och ha tryggheten i vårt eget spel.


TRÄNARNAS TABELLTIPS

1 KFUM Jönköping
2 Vimmerby IBK
3 Jönköping IK Utveckling
4 Sävsjö IBK
5 Ingelstad IBK
6 Växjö IBK Utveckling
7 Tenhults IF
8 Hovmantorps GOIF
9 Nässjö IBF
10 Slätafly SK/IBK
11 Väckelsångs IK
12 Westerviks IBK


FÖRSTA OMGÅNGEN

27 september
KFUM Jönköping – Tenhults IF

29 september
Växjö IBK Utveckling – Hovmantorps GOIF
Westerviks IBK – Sävsjö IBK
Ingelstad IBK – Vimmerby IBK
Slätafly/SK IBK – Jönköping IK Utveckling

1 oktober
Nässjö IBF – Väckelsångs IK

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS