Pixbo Wallenstam är vinnare av Svenska Cupen

Publicerad
001A8612

Finalen i Svenska Cupen mellan Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK blev en jämn och intensiv match. Båda lagen följdes länge åt i målprotokollet innan Pixbo klev ifrån i den tredje perioden. Slutresultatet 7-6 förkunnade att Pixbo Wallenstam kan titulera sig mästare i Svenska Cupen.

”Vi har jobbat för det här länge och haft tre snöpliga finalförluster i rad. Äntligen var det vår tur”, säger Pixbo Wallenstams Ida Sundberg.

Över 1600 åskådare i Wallenstam Arena fick se Pixbo Wallenstam öppna finalen i Svenska Cupen på bästa tänkbara sätt. Två snabba mål till Pixbo förkunnade då att titelmatchen var igång på allvar.

Thorengruppen hämtade dock snabbt ikapp underläget och lagen följdes därefter länge åt i målprotokollet. I den tredje perioden kunde Pixbo Wallenstam rycka ifrån och vinna finalen med 7-6. Slutsignalen förkunnade därmed att laget kan titulera sig mästare i Svenska Cupen.

– Det känns fantastiskt. Vi är väldigt många som har spelat tillsammans i väldigt många säsonger. Att få göra det här med de tjejerna betyder väldigt mycket, säger Pixbos lagkapten Ida Sundberg efter slutsignal och fortsätter att berätta om finalen.

– Vi fick en väldigt bra start på matchen vilket vi inte har fått i de tidigare finalerna, så det var skönt. Sen tar de ikapp på lite snöpliga mål, lite oturstuds kan man säga. Sen är det jämt hela vägen in och de hade lika väl kunnat få in någon extra boll där men vi skapar också lägen för att göra fler mål. Vi står här som segrare idag och det är jag väldigt nöjd med. 

Pixbo Wallenstam var målmässigt i förarsätet flertalet gånger under finalen innan Thorengruppen utjämnade på resultattavlan. För Ida Sundberg och hennes lagkamrater handlade det då om att behålla den trygga stämningen i båset.

– Vi pratade om att vi inte ville ha en hetsig stämning i båset som det lätt kan bli om man ändå tappar in en boll. Vi tyckte på att behålla lugnet och fortsätta spela vårt spel. Framförallt i tredje perioden så spelar vi lugnt och stort och gör också några snygga mål som sen blir avgörande. I slutsekunderna gällde det bara att kasta sig på varenda boll, den skulle inte in i mål.

För Ida Sundberg och hennes Pixbo Wallenstam väntar snart slutspel i SSL och chansen att spela om ytterligare en titel, något Sundberg ser fram emot.

– Nu har vi visat för oss själva och alla i mediavärlden att det inte finns något finalspöke. Det här ger oss bara ännu mer självförtroende och en god känsla.

Matchfakta
Thorengruppen IBK-Pixbo Wallenstam IBK 6-7 (2-3,2-1,2-3)

Första perioden
0-1 (02.13) Thea Löfborg (Ellen Lundin)
0-2 (03.16) Rikke Ingebrigsli Hansen (Eliska Krupnova)
1-2 (09.49) Veera Kauppi
2-2 (11.16) Sofia Joelsson (Cajsa Alm)
2-3 (19.50) Amanda Berggren (Eliska Krupnova)

Andra perioden
3-3 (07.05) Nellie Öhgren (Sandra Boris Svärd)
3-4 (15.07) Eliska Krupnova (Rikke Ingebrigtsli Hansen)
4-4 (19.04) Sofia Joelsson (Oona Kauppi)

Tredje perioden
4-5 (07.54) Ellen Lundin (Thea Löfborg)
4-6 (10.07) Emma Stenberg (Cajsa Elm)
4-7 (13.55) Emma Stenberg (Caroline Adelöw)
5-7 (15.15) Emelie Wibron (Maja Viström)
6-7 (19.03) Veera Kauppi

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS