Parafinal malgest Basportphoto Parafinal B 104
Parafinal malgest

Parainnebandy är innebandy för personer med funktionsnedsättning och spelas antingen ståendes eller sittande i rullstol.


Parainnebandy är en viktig del i att ge tjejer och killar i alla åldrar möjligheten att uppleva allt det fina vår sport har att ge: Att arbeta i lag, tävla, ha roligt samt umgås med sina vänner.

Parainnebandy administreras av Svenska parasportförbundet

Av de föreningar som bedriver parainnebandy är vissa medlemmar i Stockholms Parasportförbundet och vissa i Stockholms innebandyförbund, men flertalet är medlemmar i båda organisationerna.

Rullstolsinnebandy
Rullstolsinnebandy spelas av personer med rörelsenedsättning passar dem som kan hantera sin rullstol själv. Man spelar killar och tjejer ihop. I Sverige finns en nationell serie där lagen deltar.

Stående parainnebandy
Stående innebandy spelas av personer med intellektuella funktionsnedsättningar samt personer neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (de som inte klarar av att spela i icke parasport). Killar och tjejer spelar tillsammans. Stockholmslagen spelar i MäIarserien. Där är divisionerna är uppdelade efter nivå.

Stockholms Parasportförbund hjälper er gärna med att hitta befintlig förening, uppstart av paraverksamhet, utveckling av befintlig paraverksamhet m.m.


Vill ni veta mer?

Har ni frågor, vill hitta lag/starta lag eller diskutera utvecklingsprojekt?

Kontakta

Michael Lawitz

Stockholm Innebandy

Stockholm Parasport

Eddie Björketun

Stockholm Parasport

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS