IMG 8436

Efter att Stockholms Innebandyförbund (StIBF) fått in alla nomineringar kallas spelarna till uttagning via StIBF´s hemsida och e-post. Detta innebär att det är viktigt att man meddelar en mailadress som är aktuell. Alla fortsatta besked meddelas via hemsidan.


Processen för att ta ut SM-truppen
Samtliga nominerade spelare kommer bli kallade till uttagningshelg 1 och 2. Efter uttagningshelg 2 kommer antalet spelare som går vidare till uttagningshelg 3 minskas. Vilka som gått vidare kommer presenteras på hemsidan.

Efter uttagningshelg 3 kommer tränarna ta ut en träningstrupp på ca 30+4 spelare som tränar ihop fram till början på november då SM-truppen kommer tas ut. SM truppen består av 20 spelare (18+2). Tränarna tar även ut 5 reserver som är med och tränar med laget hela vägen fram till SM och ska vara redo att hoppa in om någon skulle bli sjuk, skada sig eller av annan anledning inte kunna deltaga på SM.

Tränarna för distriktslagen har en svår uppgift framför sig. De ska under relativt kort tid ta ut en trupp som ska representera Stockholm under SDF-SM. Stockholms Innebandyförbund ställer höga krav på tränarna och att de spelare dem tar ut är goda representanter för Stockholms Innebandyförbund.

I ett lagbygge handlar det mycket om att hitta rätt rollspelare, därför är det kanske inte alltid de 20 individuellt bästa spelarna som till slut tar plats i truppen utan de spelare som tränarna anser passar bäst in i lagbygget.

SDF-SM
Spelas den 3-6 januari 2025 i Nyköping.

För de spelarna som kommer med i SM-truppen tar Stockholms Innebandyförbund ut en deltagaravgift på 3.000kr per spelare. I deltagaravgiften ingår resa, kost och logi på hotell, klädpaket, buss på plats och självklart upplevelsen.

Datum för Samlingar:

Uttagningshelg 1  18-19 maj
Uttagningshelg 2    25-26 maj
Uttagningshelg 3      17-18 aug
Träningshelg träningstrupp 14-15 sept
Träningsläger SM-trupp 28-29 okt
Träningshelg F16 23-24 nov
Träningshelg P16    30 nov-1 dec
Träningshelg 28-29 dec
Träningsdag inför SM  2 januari
SDF-SM      3-6 januari

Utöver dessa datum kommer det tillkomma ca 5 träningar på vardagskvällar samt ett par träningsmatcher under hösten.

Målsättningar med verksamheten
  • Distriktslagsverksamheten ska i alla perspektiv vara en utbildande och elitförberedande verksamhet.
  • Våra U16-lag ska vara med och slåss om medaljerna i SM.

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS