Officiell Kallelse till match

Den utskickade spelordningen är en officiell kallelse till match i spelperiod 1, 2 & 3 gruppspelshelgerna. Det finns specifika tävlingsregler för varje spelperiod, så läs noga igenom nedan i god tid före första match.

ÖVERGRIPANDE TÄVLINGSINFOMARTION

Regler, protester och licenser

Bäst i Stan administreras av StIBF. Tävlingskommittén (TK) är tävlingsstyrelse och distriktsstyrelsens verkställande utskott (VU) kontrollerande myndighet. Det innebär bl.a. att ev. protestärenden ska behandlas i TK.

Vad gäller protester så räknas Bäst i Stan som turneringsspel. Detta innebär att protest skall vara inne senast två timmar efter avslutad match. Protest lämnas skriftligen tillsammans med protestavgift på 2000:- till ansvarig arrangör på plats i hallen. Arrangören tar då snarast kontakt med TK för behandling av protesten.

Matcherna spelas enligt Svenska Innebandyförbundets (SIBF) Regelhandbok och Tävlingsbestämmelser (StIBF: s tillägg gäller). Lag som bryter mot gällande Tävlingsbestämmelser eller på annat sätt missköter sig riskerar uteslutas ur turneringen samt bötfälls.

Bäst i Stan sanktioneras av SIBF, vilket innebär att samtliga spelare måste vara licenserade i den aktuella föreningen för att få delta.

Spelare får endast representera den föreningen man för tillfället är licensierad hos.

Representation
En spelare får inte representera mer än ett (1) lag i sin aktuella förening i samma tävlingsklass i Bäst i Stan. Det innebär till exempel att en spelare inte kan spela i föreningens A- och B-lag i samma tävlingsklass i Bäst i Stan. Med tävlingsklass i Bäst i Stan menas Bäst i Stan Herr, Bäst i Stan Dam, Bäst i Stan Herrjunior, Bäst i Stan Damjunior, Bäst i Stan Ungdom Pojkar 16 och Bäst i Stan ungdom Flickor 16.

En spelare kan representera olika föreningar i Bäst i Stan under samma säsong förutsatt att spelaren har sin giltiga licens i den aktuella föreningen vid speltillfället. Spelare med dubbellicens får endast representera en av föreningarna i samma tävlingsklass och säsong. Spelare under samarbetsavtal kan endast representera föreningen där man har sin licens

Ungdomsklassen riktar sig främst till äldre spelare på röd nivå, spelare födda 2007 och 2008. Spelare födda senare än 2008 får delta i denna klass men matchtrupperna får endast innehålla 50% av spelare som är yngre än 2008.
Walk Over (W.O)
Vid walk-over (W.O), d.v.s. ogiltigt uteblivande från match, debiteras böter enligt fastställd avgift. Dessutom riskerar laget att inte få delta i Bäst i Stan kommande säsong. Lämnas återbud senare än 5 dagar före match, debiteras föreningen även domararvoden samt eventuella resekostnader för domare och motståndare. Återbud lämnas alltid till StIBF och motståndare.
Tröjfärger
Varje lag tar med sig ordinarie matchställ samt ett reservställ i avvikande färg. Vid lika matchställ byter det lag som i spelschemat står som bortalag.
Straffar (Seniorer)

Ett handicapssystem har tagits fram för seniorer i Bäst i Stan. Lagen får ett straffslag per divisionsskillnad.

Straffarna får endast läggas antingen innan matchstart eller innan varje periodstart. Straffarna behövs inte läggas i anslutning till varandra. Lagen ansvarar själva för att meddela domarna innan straffslaget skall genomföras.

Straffslag som inte genomförs inom angiven period brinner inne. Straffarna är unika vilket betyder att en spelare kan lägga flera straffar.

Efter genomförd straff/straffar ska sekretariatet notera antingen mål eller miss i protokollet med tidsangivelsen 00:01 i aktuell (kommande) period och kod 402 (Str) och nummer på spelaren som slog straffen. Samma information ska registreras i iBIS

Tävlingsregler Ungdom
Tävlingsregler Junior
Tävlingsregler Senior

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS