Verksamhetschefen har ordet

Publicerad
Martin Hjelmberg 2000X1500

Innebandyn tar sommarlov – sen kommer vi tillbaka med energi för en ny inspirerande säsong.

Tisdagen den 11/6 genomförde Stockholms Innebandyförbund sitt 39:e årsmöte. Vi stänger därmed ner säsongen och tar sommarlov.

När vi summerar den gångna säsongen så finns det både positiva och negativa aspekter att bära med sig. Vi är oerhört stolta över att vår tjejverksamhet fortsätter att utvecklas positivt. Som så många gånger förr vann vi Distriktslags SM för 16:åringar efter en spännande final mot Värmlands IBF. Vi ser fler och fler kvinnor som ordföranden i våra föreningar, samt att antal tjejlag ökar sakta men säkert.

Tyvärr tappar vi som helhet spelare, lag och ledare inom distriktet, det är inget dramatiskt tapp men över tid naggas det i kanterna. För att vända på utvecklingen så behöver vi jobba hårt tillsammans, det är inget som sker per automatik. Som distrikt behöver vi stärka dels förmågan att attrahera nya spelare men även behålla dem som lockas av vår underbara sport. Stockholm Innebandy gör en satsning för att stärka det första steget i processen, innebandyskolorna. Mårten Engström anställs för att hjälpa våra föreningar att på bästa sätt starta igång innebandyverksamheten för de yngsta på grön nivå. Mårten kommer att stötta med ledarutveckling, skolbesök och träningsupplägg. Vi hoppas att alla våra föreningar är nyfikna nog för att undersöka vad vi gemensamt kan utveckla i just er förening. 

Efter sommaruppehållet tar det inte lång tid innan tävlingssäsongen rivstartar med Bäst i Stan. Kommande säsong utökar vi tävlingen med fyra klasser för ungdomar (Flickor 15 och 14 år samt Pojkar 15 och 14 år). Vi hoppas att tävlingen ger er alla som deltar en bra start på säsongen.

Till kommande säsong har vi även döpt om våra serier på barn och ungdomsnivå, samt ändrat lite i regelverket. Vår förhoppning är att det ska bli lättare för aktiva, ledare och publik att förstå vad man kan förvänta sig av varje enskild serie. Som i de flesta förändringsprocesserna uppstår det frågor och ibland osäkerhet. Vår ambition är att vara närvarande och tillgängliga för att svara på alla eventuella frågor som dyker upp i ert lag eller förening.

Likt andra distrikt i landet kommer vi till nästa säsong ta bort de fysiska protokollen från röd nivå och uppåt. Vi är övertygade om att detta kommer upplevas som en förbättring. Både minskad administration men framförallt att samtliga matcher från röd nivå och uppåt därmed liverapporteras. Föräldrar, vänner, syskon som inte kan närvara på matcherna kommer kunna följa händelserna i matcherna på ett helt nytt sätt. 

Verksamheten inom Stockholms Innebandyförbund sträcker sig från blivande elitlag till breddverksamhet för både unga och äldre. Så hur ni än spenderar sommarn, med backintervaller eller sol och bad så ser vi fram emot att starta upp innebandysäsongen 2024-2025 med just er!   

Stockholm Innebandyförbunds styrelse och kansli önska hela Innebandystockholm en härlig sommar!

/ Martin Hjelmberg

Publicerad av Mathias Wegnebring

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS