Information från domarkommittén om säsongen 2022-2023

Publicerad
Bakhuvud Domare (Fotocredd Wiklund)

Vid ingången av säsongen 2022-2023 hade Stockholms Innebandyförbund 350 godkända domare.

Foto: Per Wiklund

I ett distrikt så stort som Stockholm är domartillsättning en stor del av att få domarverksamheten att flyta på. Då ordinarie tjänsteman Daniel Kölborn varit föräldraledig stora delar av säsongen har kansliet utmanats rejält och jobbat hårt för att få domartillsättningen att flyta på som vanligt. Det har inneburit att kansliet fått se över rutiner och att Hampus Vikings vikarietjänst övergått i en tillsvidareanställning i området Tävling-Domare.

Fokus har varit på att stötta upp Hampus i sitt arbete med att lyckas tillsätta samtliga matcher med så bra kvalité på domarna som möjligt samtidigt som verksamheten fortskridit som vanligt. Mycket fokus har legat på fadder- och coachverksamheten som stöttar våra domare ute i hallarna. Där har Ida Nedin och Linus Warrenstein stöttat upp extra mycket på dessa delar. 72% av alla som började döma säsongen 2021-2022 fortsatte döma även denna säsong.

Under säsongen har vi utbildad 97 nya distriktsdomare. Samtliga domare som valt att börja döma har alla fått stöd av våra domarfaddrar under säsongen. Under säsongen har vi genomfört två större domarläger. Ett domarläger i Uppsala i samband med Storvretacupen och ett i Falun i samband med Falun Floorball Cup. I Storvreta deltog 16 domarpar och i Falun deltog 8 domarpar. Just våra domarläger är något som vi ser ger en otrolig utveckling på våra domare. Vi har även genomfört läger på tre cuper i Stockholm. Töjnan Cup, Newbody Cup samt Älvsjöcupen. Totalt har vi ca 50 domarcoacher och faddrar som varit ute i hallarna under säsongen och stöttat våra domare.

Under säsongen har 13 distriktsdomare fått döma på förbundsnivå (herr div 1/Allsvenskan dam). En siffra som är 4 domare lägre än fjolårssäsongen. Vi har även fem domarpar som blivit uttagna till SDF-SM eller Innebandyfesten varav tre par fick döma slutspelsmatcher.

Daniel Bäckner/Jonatan Svahn
Semifinal P17 SDF-SM Umeå.

Can Asal/Lucas Werelius
Semifinal Pojkar SDF-SM P16
Nyköping och Bronsmatch Innebandyfesten HJ.

Filip Lövenklint/Theodor Idevall
Semifinal P16 Innebandyfesten USM.

Årets fortbildningshelg hölls på Bosön. Samtliga domare gick en dag på plats och den andra dagen fanns det digitala pass att delta på. Kursutvärderingarna visade att deltagarna var väldigt nöjda med årets kurser. Vi genomförde även årets Licenskväll på Scandic Star Sollentuna. Totalt deltog 158 domare på fortbildningshelgen och 107 på Licenskvällen. Vi genomförde även en digital licenskväll för de som var sjuka eller av annan anledning inte kunde närvara på sin kurs. På kurserna delades det ut priser till de som utmärkt sig lite extra under föregående säsong.

Publicerad av administrator

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS