Angående Namn och regeländringar i barn och ungdomsserier

Publicerad
Flickor 16 Åkersberga IBF Vs Täby FC 45

Till säsongen 2024/25 sker namn och regeländringar i Stockholm Innebandyförbunds barn och ungdomsserier!


Vad vill vi uppnå med förändringen?

Namnförändringen syftar till att göra seriesystemet mer lättförståeligt för den bredare innebandypubliken.

Regelförändringarna syftar till att i större utsträckning skapa en matchmiljö där man möter lag på samma nivå och ålder. För lag som har blandade åldrar eller spretiga kunskapsnivåer inom sin träningsgrupp så jobbar vi tillsammans, förbund och förening, för att hitta rätt nivå och förutsättningar. Inga existerande grupper ska behöva splittras, det gäller även nuvarande samarbeten mellan olika träningsgrupper.

Detta är en vidareutveckling av tidigare förändringar baserat på vad vi har lärt oss och de erfarenheter vi fått till oss under senaste åren. 

Dialog
Stockholm Innebandy är tillgängliga för dialog med våra föreningar i syfte att guida lag att anmäla sig rätt. Sök gärna kontakt med oss, vi kan delta på föreningsträffar eller hålla digitala möten med sportsligt ansvariga eller ledare.

Lag som upplever att man inte passar in i regelverket
Inget lag ska förändra sin verksamhet allt för mycket om man inte passar in i regelverket. Det kan vara lag som upplever sin åldersklass för utmanande eller ostimulerande. Det kan också vara lag som tidigare samarbetet som i det nya regelverket inte upplever det möjligt längre. Sökt kontakt med Stockholm Innebandy för dialog eller dispens.

Läs mer om ändringarna här!
Kontakta oss
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS