Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Vallentuna IBK / IK Frej DJ Årets lag i Stockholm

Foto: idrottsfoto.com

Säsongens schysstaste lag tilldelas det lag i distriktet som genom sitt agerande är ett föredöme för svensk innebandy, både på och utanför plan.


Som grupp är man välkomnande och behandlar alla med respekt, tänker nytt och utvecklas tillsammans samtidigt som man brinner för innebandy och vågar bryta barriärer och riva gamla strukturer. I lagets vardag är svensk innebandys utvecklingsmodell den självklara vägvisaren.

Årets lag tilldelas Vallentuna IBK / IK Frej Damjunior som på ett föredömligt sätt bidrar till att alla individer känner att innebandy är mer än bara en sport.

STORT GRATTIS till utmärkelsen Årets lag i Stockholm, hur känns det?
- I breddföreningar som Vallentuna IBK och IK Frej är det betydligt viktigare att så många som möjligt spelar än att vinna till varje pris. Därför har vi känt att vi träffat rätt när vår trupp ökat i storlek under säsongens gång.

- Detta när spelare från olika klubbar som hade slutat hittar tillbaka till innebandyn i vårt lag efter att ha hört om vår gemenskap. Mitt i den känsliga tonårsåldern där innebandyn liksom många andra sporter har problem att behålla spelare, speciellt på tjejsidan.

- Så det känns extra roligt att engagemanget hos våra spelare och ledare i och runt kombolaget Vallentuna Frej DJ som gett ett sånt positivt resultat kan krönas genom att tilldelas denna fina utmärkelse.

Hur har säsongen 2021-2022 sett ut för er?
- När Vallentuna IBKs och IK Frejs nya damjuniorer förra sommaren valde att ge varandra chansen och spela tillsammans blev det viktigaste målet att alla skulle känna att det nya laget var deras lag.

Men hur bygger man en lagkänsla mellan två lag från två klubbar som tidigare under flera år sett varandra som motståndare?

- För oss gick vägen via glädje och att visa uppskattning för stort och smått på och utanför planen på träningar, matcher och cuper. Genom att inte bara hylla våra egna stjärnor utan även våra motståndares har vi kunnat sprida glädje till spelare, ledare och följare till vårt eget lag och till lagen vi mött. Det skapar en känsla av att bli sedd och uppskattad som ökar viljan att också vilja göra gott. Mot oss själva. Mot våra lagkamrater. Mot våra motståndare.

- Ingen av oss vet hur framtiden ser ut, en motståndare på match idag kan vara din medspelare på träning imorgon, säger Niklas Åstrand hjälptränare Vallentuna IBK / IK Frej Damjunior.


Läs hela nomineringen till utmärkelsen årets lag här!

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2022-04-21, kl 09:00