Missa inte kvällens stockholmsderby i Tyresöhallen

I kvällens heta stockholmsderby och TV-match tar Nacka Wallenstam IBK emot Täby FC IBK i Tyresöhallen klockan 19.15, en match som sänds på Eurosport 1 med sändningsstart 19.00.

Säsongen började bra för nykomlingarna Nacka Wallenstam som vann de inledande matcherna i SSL, men efter det har laget haft det tufft och ligger inför dagens match på en elfte plats med sina 19 poäng.
 
- Många säger att nykomlingarna tar mycket poäng i början av säsongen och sedan tappar. Vi har väl haft lite oflyt och inte plockat så många poäng som vi velat, men vi fortsätter att kämpa och det är inget som hindrar oss, säger Nacka Wallenstams kapten Vilde Rundfloen och fortsätter

-Vi är sjukt revanschsugna och har utvecklats mycket under säsongen och vet mer hur vi ska spela för att anpassa spelet.

Bortalaget och de regerande mästarinnorna Täby har inför kvällens möte 39 poäng och ligger på en sjätte plats.
- Täby är ett bättre lag än Nacka och allt handlar egentligen om att vi ska gå in och göra jobbet och ge allt för att vinna, säger Täby FC:s kapten Moa Tschöp och fortsätter

- Säsongen har gått upp och ner för oss och innehållit höga toppar och djupa dalar. Men vi är hungriga och ska upp på de höga topparna nu inför slutspelet.

Slutspelet närmar sig och båda lagen förväntar sig en het derbymatch med mycket känslor och bra innebandy i jakten på de viktiga poängen.

Spelare som du bör ha koll på under matchen:

  • Nackas Philippa Blom
    - Hon är en het spelare som gjort många mål den här säsongen, säger Rundfloen.

  • Täbys Lisa Carlsson
    - Hon är en spelare som utvecklas hela tiden och om hon inte redan är det kommer hon snart att vara en världsstjärna, säger Tschöp.

    Läs mer om förra mötet mellan lagen som slutade 7-4 till Täby.

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2020-02-17, kl 13:00