Hammarby IF IBF vann DM-finalen

Under onsdagskvällen kunde Hammarby IF IBF titulera sig som DM-mästare och "BÄST i STAN" när man lyckades besegrade Åkersberga IBF med 3-2.

Här kan ni se bilder från finalen: https://bit.ly/3aVLWRE

Vad?
Damfinal i DM

Var?
Eriksdalshallen

När?
Onsdag 29/1 18:30

Publik?
402

Hur var matchen?
Det var gasen i botten direkt från start med två individuellt skickliga lag på banan, som genast började utväxla chanser med varandra med visst övertag för Åkersberga chansmässigt. Men trots en tempostark och händelserik första period gick vi till paus med ett mållöst resultat.

Den andra perioden fick en rivstart när Hammarby gjorde ledningsmålet genom #14 Mikaela Landbro, fint framspelad av #12 Sara Ryman.

Därefter tog Hammarby tag i taktpinnen och i spel fem mot fyra så utökade Hammarby sin ledning till 0-2 genom #15 Moa Delshammar assisterad av #14 Mikaela Landbro efter fint samspel.

Därefter fortsatte Hammarby vara spelförande, samtidigt som Åkersberga stundtals stack upp och kom i farliga kontringar utan att lyckas få in bollen.

Mot slutet av den andra perioden så fick Åkersberga en ny utvisning. Detta passade Hammarby på att utnyttja till 0-3 efter en ny fin kombination med #9 Saga Emtell som ensam framför mål inte gjorde några misstag. Hon spelades fram av #72 Malin Söderberg.

Den tredje perioden började precis som föregående period i ett högt tempo där lagen turades om att byta chanser.

Åkersberga valde att ta timeout en bit in i perioden och kort därefter lyckas de även få in en reducering.
Tid för målet 6:21 efter en fin individuell prestation av #4 Sofie Scanlan som hittar en lucka vid närmsta stolpen, assisterad av #24 Julia Blomgren.

Efter 13:14 drabbades Hammarby av en utvisning, vilket Åkersberga inte var sena att utnyttja och reduceringen till 2-3 var ett faktum. Målskytt denna gång #11 Caroline Ericsson.

Efter lite drygt sjutton spelade minuter fick Hammarby återigen chansen att spela i numerärt överläge men en väldigt fin målvaktsräddning från #34 Maja Crusell hindrade Hammarby från att göra ännu ett mål.

Matchen slutar 2-3 till Hammarby som är DM-Mästare 2019-2020.

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2020-01-29, kl 23:51