Framtidens Organisationsledare – första kursen avslutad

På förbundets nya lokaler i Alvik samlades, för femte och sista gången, deltagarna i utvecklingsprogrammet Framtidens organisationsledare för att knyta ihop säcken, diplomeras och sammanfatta utbildningen.

Utbildningen startades som ett initiativ av förbundet i syfte att stärka och ge utbildning åt personer mellan 15-25 år, med ett intresse att ta sig an ett framtida styrelseuppdrag i en förening.

Under kursens gång har det diskuterats svensk innebandys utvecklingsmodell, föreningsutveckling, processledning, föreningskunskap och gruppen har fått bepröva sina kunskaper genom olika problembaserade uppgifter.

- Det har varit otroligt häftigt att få möta dessa unga vuxna och lyssna på deras perspektiv och tankar. Deras kompetens och sätt att se på saker är precis de saker många föreningar saknar i styrelserummet idag. Det finns ingen som kan föreningslivet bättre än dem, så det största målet med kursen har varit att ingjuta mod i deltagarna och få de att förstå att de är ovärderliga i ett styrelserum, säger kursledare Michael Lawitz.

Under kursens gång har flertalet föreningar hört av sig till Stockholms Innebandyförbund och uttryckt intresse av att fler tillfällen ska arrangeras.

Så som en tidig julklapp, och efter Stockholms Innebandyförbunds kanske kortaste möte, beslutades det att det självklart kommer att erbjudas ett nytt tillfälle redan om några månader, närmare bestämt februari.

”Denna utbildning är perfekt för dig som har många tankar och idéer, och känner att du vill förändra din förening.” – Deltagare 2019

”Jag tycker att man ska gå den här kursen ifall man vill lära sig mer om styrelsearbete, både i föreningslivet och utanför. Kursen är extremt lärorik även för en vanlig person utanför styrelsen. Man får en större inblick i hur allt runt om en faktiskt fungerar.” – Deltagare 2019

Programmet kommer att se likadant ut, men kortas ner till fyra tillfällen och pågå mellan februari-april. Datum kommer att presenteras inom kort.

Är du, eller känner någon som är mellan 15-25 år som skulle passa utmärkt i rollen som organisationsledare, har vi nu öppnat upp till intresseanmälan för nästa utbildning.

Mer info om programmet finner ni här

Anmälan er här

Michael.lawitz@innebandy.se

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2019-12-17, kl 11:07