Djurgårdens IF IBS vann DM-finalen

Under onsdagskvällen kunde Djurgårdens IF IBS titulera sig som DM-mästare och "BÄST i STAN" när man lyckades besegrade Älvsjö AIK IBF med 8-7.

Här kan ni se bilder från finalen: https://bit.ly/38O6wBO

Vad?
Herrfinal i DM

Var?
Eriksdalshallen

När?
Onsdag 29/1 20:30

Publik?
511

Hur var matchen?
Matchen inledes i ett rasande tempo med böljande spel åt båda håll. Efter 2:29 av den första perioden så gjorde Älvsjö 1-0 efter ett fint inspel i mitten där #13 Simon Lundin inte gjorde något misstag i slottet efter inspel från #14 Jonas Agnepil.

Efter 6:13 utökar Älvsjö sin ledning till 2-0 genom #10 Victor Ferraresi denna gång framspelad av #19 Robert Karlsson.

Ett välorganiserat Älvsjö lyckades sedan hålla Djurgården mållöst enda till första periodens slutsignal ljöd.

Den andra perioden fick en minst sagt händelserik inledning där målen avlöste varandra och efter fyra minuter så gjorde de blåklädda Älvsjö tre mål inom mindre av en minut. Det var #7 Sebastian Nielsen som inledde målkavalkaden följt av ett fint ”Foppa” mål av #22 Niclas Pilati. Den som fick avsluta med 5-0 målet var #13 Simon Lundin som mycket snyggt drog upp ett handledsskott i krysset.

Sedan skulle Djurgården vakna och den som öppnade målskyttet för de vitklädda blev #3 Johan Kapple genom ett fint dragskott. Djurgården skulle sedan reducera ytterligare en gång ett par minuter senare när #97 Patrik Schantz fick öppet mål efter en pass från #47 Adam Kimström. Innan den andra perioden skulle nå sin ände så skulle dock Älvjsö hinna med att utöka sin ledning. Denna gång återigen genom #13 Simon Lundin. Vi hade således 6-2 på tavlan inför den avslutande perioden.

Den tredje perioden inleddes med en straff för Älvjsö som #10 Victor Ferraresi mycket kyligt lade in bakom Djurgårdens målvakt. Man fick inte slappna av länge i de blåklädda Älvsjö för Djurgården var snabbt framme och reducerade igen till 7-3 genom #11 Oscar Norrman. Efter det böljade chanserna åt båda håll. En period i matchen som verkligen föll publiken i smaken. Djurgården fick till ett nytt reduceringsmål genom #16 Sebastian Gafvelin och vi hade nu 7-4 på tavlan. Med knappt den halva sista perioden kvar så reducerar Djurgården på nytt till 7-5 genom #7 Christian Bernhav och nu började det bli spännande på riktigt i Eriksdalshallen.

Med 4 minuter kvar gör Djurgården 7-6 genom #97 Patrik Schantz som på pass från #47 Adam Kimström snyggt smällde upp bollen i vänsterkrysset. Endast 16 sekunder senare var det kvitterat i Eriksdalshallen genom #22 Fredric Gustavsson och djurgårdspubliken var i extas efter upphämtningen som spelarna åstadkommit. Till slut skulle vi också får ett avgörande genom en av matchens förgrundsfigurer #97 Patrik Schantz som kyligt la in segermålet bakom Älvsjömålvakten. 8-7 står sig matchen ut och vi gratulerar Djurgårdens IBF till DM guldet säsongen 2019/2020.

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2020-01-29, kl 23:56