Nuvarande riktlinjer och rekommendationer avseende match, träning och cup:

Läs mer

Bilder och referat från DM HJ-finalen

Bilder och referat från DM HJ-finalen

Finalen
AIK IBF vs Farsta IBK

Var?
Tyresöhallen

När?
Onsdag 16/1 20:30

Publik?
304

Hur var matchen?
Matchen inleddes i ett rungade tempo där Farsta visade noll respekt för AIK som kom till denna final med starkast möjliga lag. Man lyckas även ta ledningen efter ett fint klapp klapp mål. AIK började efter det ta tag i taktpinnen och kunde med två snabba mål vända resultatet till sin fördel. Chanserna avlöste varandra för bägge lagen och vi på läktaren blev varse om att det var en klassisk juniorfinal som spelades där försvarsspel inte var av högsta prioritet. Farsta gör precis i slutet av första perioden 2-2 och vi går till en första pausvila med oavgjort resultat.

Andra perioden kom att handla mycket om AIK som började rulla boll och ta vara på sitt stora bollinnehav. Det blev tydligare att AIK inte var så sugna på att bjuda in Farsta när man hade en tryggare ledning. Bägge lagen hade lite svårare att skapa fler målchanser trots fler mål i denna period än den första.

Tredje perioden påminde mycket om den andra. AIK blev allt mer osugna på att skapa målchanser när man hade bollen och Farsta fick jaga mycket. Kanske låg det till grund när väl Farsta försökte forcera in reduceringsmål för riktigt nära kom man aldrig trots ett fint 7-5 mål.

Matchen slutar 7-5 till AIK  som är mästare i DM för herrjuniorer!

short_text    Skrivet av Mathias Wegnebring 21 januari 2019