11 Stockholmstjejer uttagna till U19-damlandslagets läger på Bosön

U19-damlandslaget inleder de sista förberedelserna inför hemma-VM i Uppsala i maj. Nu är 28 spelare uttagna till ett läger på Bosön.

– Det här lägret blir otroligt viktigt inför VM, säger förbundskapten Camilla Granelid.

U19-VM i IFU Arena i Uppsala skulle ha avgjorts redan i maj 2020, men sköts upp ett år. Nu laddar Sverige för att jaga sitt fjärde raka VM-guld när turneringen avgörs 5-9 maj.

De aktuella spelarna, födda 2001/02, har alltså fått vänta i ett helt år på att få spela VM. U19-damlandslaget samlar nu 25 utespelare och 3 målvakter till ett tre dagar långt läger, 9-11 februari på Bosön – med fullt fokus på världsmästerskapet.

– Mycket har hänt med de aktuella spelarna under det år som har gått. Det ska bli väldigt spännande att träffa dem igen. Det blir intressant att testa några nya spelare, och staben har samlat på sig nya idéer under tiden som vi vill prova på Bosön, säger förbundskapten Camilla Granelid.

Lägret är välanpassat till den rådande pandemin, med gedigna säkerhetsaspekter. Truppen kommer att så långt det är möjligt arbeta i enskilda femmor, även kring samlingar. Och att spelarna sover i enkelrum kan vara en mental förberedelse inför U19-VM, menar också Granelid.

– Det är ju mycket möjligt att det kan bli liknande upplägg i Uppsala, så det är bra att spelarna får känna på hur det känns nu, när de annars är vana vid att dela rum med en lagkamrat.

– Det här lägret blir otroligt viktigt inför VM. Vi måste dra igång hela maskineriet nu för att vara så redo vi kan bli till Uppsala, säger Granelid.

Svenska Innebandyförbundet har inför landslagslägret tagit fram omfattande direktiv hur alla involverade ska agera och arbeta för ett säkert genomförande.

– När vi samlar landslagen är det av största vikt att alla känner sig trygga i att medverka. Det gäller spelare, ledare och media. Vi har arbetat fram gedigna förhållningssätt hur vi går tillväga för att minimera risken för smitta, säger Svenska Innebandyförbundets landslagschef Joakim Lindström.

Nedan ser ni spelarna från Stockholm som är uttagna till U19-lägret:
Philippa Blom, Nacka Wallenstam IBK
Vilma de Gysser, Täby FC IBK
Mathilda Ekenlinde, Nacka Wallenstam IBK
Ellen Hansson, Huddinge IBS (Spelar nu i RIG Umeå IBF)
Joanna Hjelm, Nacka Wallentam IBK (Spelar nu RIG Umeå IBF)
Zita Holmsved Thott, Nacka Wallenstam IBK
Veronica Jansson, Huddinge IBS (dubbel licens i Nacka Wallenstam IBK)
Carolina Myrvoll, Täby FC IBK
Tilda Määttälä, Åkersberga IBF

Hanna Othberg, Täby FC IBK
Julia Zachrisson, Täby FC IBK

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2021-02-03, kl 09:30