Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Publik på matcher under Covid -19

Gällande seriestarten för serier administrerade av Västsvenska Innebandyförbundet säsongen 2020 - 2021.

Västsvenska innebandyförbundets tävlingskommitté beslutat att tillåta publik med max antal av 50 personer, hit räknas inte utövare och funktionärer, det är dock upp till varje arrangör att bestämma om de vill ha publik eller inte då det är arrangören som är ansvarig för att säkerhetskraven följs.

Om arrangören beslutar att ta in publik på sina matcher, skall arrangören upprätta en lista på publiken med namn och telefonnummer om det skulle bli aktuellt med smittspårning.

Polisen utfärdar inga tillstånd om att få ta in publik på max 50 persone, utan bevis om anmälan gäller matcherna utifrån ordning och säkerhet, där ett av villkoren är att man inte får ha mer än 50 personer på en offentlig tillställning och att trängsel inte uppstår.

Polismyndigheten utfärdar bevis om anmälan till större idrottsevenemang samt till de högre serierna där ordningsstörningar kan uppstå, inte till seriematcher för t ex barn & ungdomar och de lägre serierna.

Dock vill vi informera om att det fortfarande är offentliga tillställningar om ni släpper in allmänheten. Därmed gäller gränsen för max 50-personer. Det ä ni som ansvarig arrangör som har ansvaret för att detta följs.

Västsvenska Innebandyförbundets Tävlingskommitté

 

Frågor besvaras av:

Hans WesterlindMikael Björk
                                 0768-950052        

 

 

 

Foto: Västerviks- tidningen               

short_text    Publicerat av Joel Ottgård 2020-10-09, kl 12:25