Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Intervju med ny huvudtränare för distriktslaget P06/07

Då Oscar Zarnowiecki valde att kliva av sitt uppdrag som huvudtränare för distriktslaget P06-07 så kontaktades Mehregan Redjamand, efter en tids funderande valde Mehregan att tacka ja till uppdraget, vid sin sida kommer han fortsatt att jobba med Daniel Juhlin och Joachim Holst

Intervju med ny huvudtränare för distriktslaget P06/07
---
Mehregan Redjamand
En ekonom med olika egna företagsengagemang, en familj med fru (Saba) och två små pojkar Ryan och Marlon, Lägg därtill ett ganska brett sportintresse så är 24 timmarna på dygnet fyllda. Följer AC Milan och Washington Capitals periodiskt-slaviskt som jag kallar det. Aktiv ledare/tränare i Pixbo Wallenstam och Hulebäcksgymnasiet NIU.

---
Varför distriktslaget?
Min gode vän och mycket kompetente lagbyggaren Oscar Zarnowiecki nämnde för ett tag sedan i dialog med mig att han såg svårigheter med att lägga det extra engagemanget som krävs kring ett distriktslag.  Som alltid är det så att man vill sätta sin egen prägel på hur ett uppdrag skall bedrivas, allt ifrån upplägg, till syn på ledarskap för att uppnå uppsatta mål - och här skiljer sig historiskt sett distriktslaget från den klubblagsverksamhet som jag varit aktiv i.

En av de absolut mest fundamentala delarna i ett lagbygge är samspel mellan ledare och kutym i de staberna jag ingått i tidigare är att huvudansvarig valt sina ”medarbetare”. Här talade Oscar väldigt varmt om bägge de assisterande ledarna Joachim Holst och Daniel Juhlin och redan efter första mötet känner jag att vi jobbar utefter samma principer och plattform. Så när jag fick samtalet från Mikael Björk (tilltrots att jag inte valt mina ledare själv)  hade jag redan en tydlig uppfattning och tillit i vad jag och vi som grupp behöver göra för verksamheten och uppdraget.

Vad tror och hoppas ni på att uträtta?
Kort svar är: Vi vill ha både utveckling och prestera max, detta genom att presentera ett ramverk som vi ledare ihop vill jobba utefter. Utan att i detalj veta hur man historiskt bedrivit distriktslagsverksamheter tror vi på ett allmänt förhöjande av seriositeten, där tydlighet i både kommunikation men också rollfördelning är vital.

Joachim Holst kommer jobba med information och kommunikation, så att alla drar åt samma håll vid varje tillfälle. En roll som gör klart för alla inblandade vad som krävs och förväntas av dem, samtidigt som man fångar upp och ger chansen att komma ikapp. Administration och kommunikationsansvarig och kommer lägga lite extra energi kring vårt anfallsspel.

Daniel Juhlin kommer jobba med gruppdynamik och aktiviteter som för och gjuter oss samman som grupp i såväl hallen som utanför innebandyn. Tillsammans med ledare, spelare och supportar ser han till att vi bygger och skapar ett team som kan och är beredda att flytta det största av berg på vägen till guldet. Målvakter och backar blir hans ansvarsområde i spelet och på träningar.

Vi kommer sätta stort fokus i en ökad involvering av klubbarna i regionen genom samtal och samarbeten samt att ge spelarna möjlighet att veta vad och hur de behöver förbättras - ett fysiskt testbatteri som genomförs vid minst två tillfällen med uppföljning på individnivå kommer ge våra spelare möjlighet att visa vad de är villiga att göra för att utvecklas.

Vi kommer likt förhoppningsvis andra distrikts presentera en ”väg till Guldet” för våra killar - målbilden är att VI(inte bara vi ledare utan regionen som helhet) ger dem förutsättningar för att göra jobbet som krävs.

short_text    Publicerat av Mikael Björk 2022-01-03, kl 12:23